avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul postnatal

ce se intimpla in cazul in care dupa nastere nu mai ramin 42 de zile de concediu postnatal .se mai acorda indemnizatia de crestere a copilului ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:19, 2 Aprilie 2011
Se acorda CCC dar numai dupa expirarea celor 42 de zile asa cum zice Norma de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...
Multumesc.Puteti sa-mi explicati ce se intampla in cele 4-5 zile ramase in afara concediului de maternitate?Adica din a 38 zi pana in a 43-a?
1. Nu se intampla nimic grav.
2. Veti avea cateva zile necotizate la pensie, sanatate si somaj.
3. Dar asta e riscul unei aprecieri mai putin corecte a datei nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal IrinaBun IrinaBun Buna seara. As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care nu ma incadrez in cele 42 de zile din concediul postnatal. Se pierde indemnizatia sau doar nu voi ... (vezi toată discuția)
42 de zile de concediu postnatal obligatoriu lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Din ce zi se incepe numaratoarea celor 42 de zile de concediul postnatal obligatoriu? Din ziua nasterii copilului sau din ziua imediat urmatoare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului carmen f carmen f Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dosarul pentru ICC se poate depune dupa cele 42 de zile de lauzie sau este nevoie sa fie consumate toate cele 126 de zile ... (vezi toată discuția)