avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

42 de zile de concediu postnatal obligatoriu

Buna ziua,

Din ce zi se incepe numaratoarea celor 42 de zile de concediul postnatal obligatoriu? Din ziua nasterii copilului sau din ziua imediat urmatoare nasterii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 4 Ianuarie 2016
De la data nasterii incepe sa curga postnatalul.
Multumesc.
Imi puteti spune va rog si legea in care gasesc aceasta informatie?
Normele de aplicare a OUG 111/2010 prevad:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

Asadar, concediul postnatal incepe cu data in care s-a nascut copilul, astfel ca, in calculul celor 42 de zile va intra si data de nastere a copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal IrinaBun IrinaBun Buna seara. As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care nu ma incadrez in cele 42 de zile din concediul postnatal. Se pierde indemnizatia sau doar nu voi ... (vezi toată discuția)
Concediul postnatal alexwrc alexwrc ce se intimpla in cazul in care dupa nastere nu mai ramin 42 de zile de concediu postnatal .se mai acorda indemnizatia de crestere a copilului ? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului carmen f carmen f Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dosarul pentru ICC se poate depune dupa cele 42 de zile de lauzie sau este nevoie sa fie consumate toate cele 126 de zile ... (vezi toată discuția)