corinaarh a scris:
In acest moment nu ma intereseaza cine poate fi tras la raspundere (legea 230 e clara in aceasta privinta) ci cum se poate actiona pentru a debloca aceasta structura si a ne putea trimite un reprezentant sa negogieze cu furnizorul o iesire din aceasta criza.
Discutati cu presedintele si adunati imediat comitetul executiv intr-o sedinta. Spre deosebire de adunarea generala (care oricum nu rezolva acum problema apei), membrii comitetului se pot aduna in cateva ore si nu peste 7 zile ca adunarea generala.
Membrii comitetului, presedintele, cenzorul, alti membri ai asociatiei, poate cunosc cum sta situatia. Aflati poate pe ce nume este contractul, unde poate fi gasit administratorul, care sunt restantele catre furnizori si care sunt proprietarii cu restante...
Decideti imediat ca presdintele insotit eventual si de alcineva sa mearga urgent la sediul furnizorului, in audienta la directorul general, adjunct, comercia, jurist sau alti responsabili din conducere. Cu ceea ce se stie din asociatie si cu ceea ce se va afla de la furnizor, delegatia asociatiei sa incerce, sa caute solutii de deblocare.
Sa fie pregatiti a negocia o esalonare a platii debitelor, a incheia un nou contract in numele asociatiei cu o anexa in care asociatia preia datoriile inregistrate pana acum pe numele personei fizice ce a avut contractul pana acum...
Daca va organizati rapid si trimiteti la furnizor oameni bine pregatiti, responsabili si care sa aiba curajul sa-si asume angajamentele in numele membrilor asociatiei, aveti sansa sa primiti apa imediat. Altfel...carati apa cu galeata.