avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz semnare protocol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz semnare protocol

Buna seara,
Suntem o asociatie de proprietari nou infiintata pe o singura scara, desprinzandu-ne dintr-o asociatie de locatari cu 5 scari. In ultimele trei luni am intalnit numeroase dificultati pentru incheierea contractului de furnizare a apei reci de catre Apa Nova si RADET, datorita refuzului presedintelui de asociatie de locatari de a semna un protocol intre cele doua asociatii (conform regulilor Apa Nova). Aceeasi poveste a refuzului este si pentru returnarea fondului de rulment si de reparatii. Mentionez ca presedintele asociatiei de locatari refuza, fara argumente, semnarea vreunui protocol...pur si simplu il ia pe NU in brate.
Ce sanse avem pentru al forta sa semneze respectivele documente fara a da in judecata a asociatiei de locatari.
Cel mai recent răspuns: mariusv_iser , utilizator 15:50, 20 Februarie 2014
Dv nu intampinati dificultati in relatiile cu asociatia de proprietari ci cu persona presedintelui
Initial parcurgeti procedura de notificare oficiala a presedintelui de asociatie,cu termen in interiorul caruia acesta sa returneze fondurile si sa incheie protocolu
Daca in termenul notificat presedintele nu isi asuma responsabilitatea,fie contactati mediator,
fie convocati adunare generala si numiti un alt presedinte care sa reprezinte cu buna credinta interesele asociatiei de proprietari
ynocentta a scris:
.. convocati adunare generala si numiti un alt presedinte ...

Raspundem doar sa ne aflam in treaba?
Presedintele asociatiei de proprietari se alege prin vot de membrii asociatiei si nu sunt numiti de cineva!
Dar atentie, proprietarii pot sa-si aleaga un presedinte din asociatia lor si nu din alta asociatie, nu din asociatia din care nu mai fac parte dupa ce s-au desprins!

@mariusv_iser,
Presedintele asociatiei dumneavoastra sa mearga la serviciul asociatii de proprietari din cadrul primariei si sa solicite sprijinul. Seful acestui serviciu poate invita sau convoca la o discutie pe presedintele asociatiei vechi si poate se lamuresc lucrurile.
Bafta!
a fost deja facut acest pas si nici un efect, totodata am chemat si un reprezentant al sectiei de politie de care apartinem ... si nimic. Nu vrea sa semneze acel protocol intre cele doua asociatii pentru a putea merge cu el la Apa Nova sa facem un contract nou. Invoca ca ar fi contestat infiintarea asociatiei de proprietari si ca asteapta raspuns de la judecatorie. In realitate a depus o contestatie in afara termenului oficial de 5 zile pentru contestatie. Din cate imi dau seama va trebui sa apelam la un avocat si sa intentam proces asociatiei de locatari si asa, poate il vor forta cei din comitetul de administratie sa semneze, avand in vedere ca daca vor pierde vor trebui sa plateasca unele daune morale.
Mai apare o intrebare. Poate fi intentat proces in instanta unei asociatii de locatari care nu are personalitate juridica?
Daca stie cineva, astept un raspuns.
Multumesc anticipat.
E de incercat, desi asociatia de locatari nu este reprezentativa pentru proprietarii sai, iar presedintele acestei asociatiei de locatari nu are calitate oficiala...
Dar a existat, a avut contracte cu furnizorii.
E o problema de reprezentativitate, neavand personalitate juridica si nici reprezentant legal.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Singura solutie ramane cea in justitie, din pacate. Speram sa avem castig de cauza.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare asociatie proprietari mirelahanganu mirelahanganu Buna seara. Intampinam o situatie delicata in sensul ca la data de 04,09,2017 am dobandit personalitate juridica . Suntem o Asociatie de Proprietari nou ... (vezi toată discuția)
Adunare generala de constituire asociatie de proprietari annabela annabela Buna ziua, dupa numeroasele probleme pe care le-am intampinat, am hotarat sa infiintam o asociatie de proprietari la nivel de scara, prin desprindere. Am ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare protocol predescughe predescughe Buna ziua Am o intrebare Asociatie nou infiintata prin desprindere din asociatie veche nu poate semna protocolul de desprindere din vechea asociatie din ... (vezi toată discuția)