avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

Buna ziua!
Eu locuiesc la parintii mei cu copilul minor iar sotul meu locuieste in alta localitate dar nu cu forme legale. In acea localitate avem o locuinta (proprietate) pe care am inchiriat-o si la care sotul meu primeste corespondenta. Noi am locuit acolo 2 ani si jumatate dar nu ne-am facut CI pe acea adresa, dupa care de comun acord eu m-am mutat la ai mei iar el urma sa plece din tara, lucru care nu s-a mai intamplat. Vreau sa stiu daca pot sa depun actiunea de divort in acea localitate iar in caz ca sotul meu e de acord demersurile necesare sa le facem tot acolo. Noi in CI avem adresa parintiilor lui unde nu am locuit niciodata.
Va multumesc!
Cererea se depune la judecatoria in raza careia ati avut domiciliul comun(sa locuiti efectiv) ultima oara sau la judecatatoria din raza in care domiciliaza paratul, iar cand acesta nu locuieste in tara la judecatoria in raza careia locuieste reclamantul.
In cazul in care e de acord e ok, dar daca nu vrea sa divortam unde ii voi trimite citatia? El nu are un domiciliu stabil acolo?
Va multumesc!
carolina77 a scris:

In cazul in care e de acord e ok, dar daca nu vrea sa divortam unde ii voi trimite citatia? El nu are un domiciliu stabil acolo?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)
Se poate divorta in bucuresti in conditiile in care casatoria s-a facut in alt judet? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea s-a casatorit la Iasi acum cativa ani. Acum ea a plecat din Iasi, s-a mutat la Bucuresti unde si-a si ... (vezi toată discuția)
Divort, competenta teritoriala Vera22 Vera22 Sotul meu a deschis actiunea de divort.Am primit o instiintare la care ar fi trebuit sa raspund cu specificarea adresei mele si alte contestatii privitoare la ... (vezi toată discuția)