avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Sunt insarcinata,in a 3-a luna,si pana la nastere,voi avea doar 10 luni si jumatate,continuitate in cartea de munca,adica am fost angajata din 1 dec.anul trecut.
Este obligat,sa am un an de zile,fara intrerupere,in cartea de munca,pentru a putea primi indemnitazia?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:54, 3 Aprilie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri profesionale provenite din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu medicale, concediu de maternitate, eleva, studenta etc.).
2. Daca spuneti ce statul ati avut in perioada oct.-nov.2010, poate gasim o posibilitate de a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului karin_petnehazy karin_petnehazy Buna ziua! Am avut un contract de munca pe termen limitat pana la 15 februarie. Imediat dupa aceasta data am ramas insarcinata. Urmez sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ratzuska ratzuska sunt insarcinata in 2 luni pe cartea de munca am 6 luni muncite prin indemnizatie...iau? :sorry: (vezi toată discuția)
Nu mai am serviciu din iulie 2010 si somaj din decembrie 2010. pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? iulia.balan iulia.balan Buna seara! Am aflat de curand ca sunt insarcinata,dar e o problema,nu stiu daca mai bneficiez de ajutor de nastere,sunt somera din iulie 2010 s nu mai am ... (vezi toată discuția)