avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMAREA NUMELUI COPILULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMAREA NUMELUI COPILULUI

CE TREBUIE SA FAC SI CE SANSE AM DACA DORESC SA SCHIMB NUMELE COPILULUI CU CEL AL NUMELUI AVUT ANTERIOR CASATORIEI ?IN CONDITIILE IN CARE NU CRED CA SI-AR DA ACORDUL.MAI EXISTA SI ALTA CALE LEGALA?TIN SA MENTIONEZ FAPTUL CA FOSTUL SOT NU VREA SA PLATEASCA PENSIA DE INTRETINERE A MINORULUI DIN SEPTEMBRIE 2010..A CASTIGAT VIZITAREA MINORULUI DE DOUA ORI PE LUNA DAR NU A VENIT NICIODATA SA IL VADA .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:51, 8 Aprilie 2011
dati-l injudecata . faceti cerere iar in aceasta , solicitati incuviinyarea schimbarii de nume al copilului iar in alt capat de cerere solicitati instantei sa dispuna plata pensiei de intretinere dovedind ca nu a-ti mai primit-o din luna septembrie a anului trecut si ca a-ti epuizat toate caile de a-l contacta si a vorbi cu dinsul . de dorit in aceasta situatie sa puneti un avocat . succes
CUM POT EU SA DOVEDESC CA NU AM PRIMIT PENSIA DE INTRETINERE? IAR LEGATURA CU FOSTUL SOT NU O TIN PENTRU CA NU SE POATE DISCUTA CIVILIZAT CU EL .NU POT SA IL SUN SA INSIST SA PLATEASCA PENSIA .POT PLECA CU MINORUL DIN TARA CHIAR DACA EL ARE PROGRAM DE VIZITARE?AM MAI SPUS CA NU A VENIT NICIODATA SA IL VADA .TREBUIE SA-I SPUN UNDE PLEC CU COPILUL SI PE CE PERIOADA?
1.Pentru recuperarea pensiei de intretinere aveti doua variante:
a.- plangere pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie-art 305 al.1 lit c) c.pen. , plangere care se depune fie la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, fie la politie,
b.-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului, pentru aceasta varianta fiind necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.

2.Pentru a pleca din tara impreuna cu cu minorulu, nu aveti nevoie de acordul acestuia, chiar daca tatal are stabilit un program de vizita al minorului.
Aveti insa obligatia sa-i comunicati tatalui faptul ca plecati din tara cu minorul si adresa de domiciliu/resedinta dupa caz unde veti locui, pentru ca acesta sa-si poata exercita dreptul de vizita stabilit conform hotararii.
Pentru a iesi din tara cu minorul, aveti nevoie de hotararea prin care acesta v-a fost incredintat , legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila, in original si pasaport pentru minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua IULIA_DALIA2005 IULIA_DALIA2005 SUNT DIVORTATA,COPILUL E IN CUSTODIA MEA,TATAL COPILULUI ARE DREPT DE VIZITA UN WICHEND PE LUNA.EU IMPREUNA CU COPILUL AM PLECAT IN STRAINATATE ,LUCREZ CU ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters180853 ContSters180853 Am divortat ,iar copilul mi-a fost incredintat prin instanta mie dar cu dreptul tatalui la vizita de 2 ori pe luna .Eu m am mutat din oras iar el nu -l mai ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)