avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o bataie in legitima aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o bataie in legitima aparare

Buna seara.am si eu o rugaminte..am un prieten care l-a impins pe un om care era beat dupa ce acel om l-a lovit cu piciorul in piept, prietenul meu al impins si ala si-a rupt piciorul..a mers la medicina legala si si-a luat un certificat medico-legal cu 51 de zile de spitalizare...acum ce poate pati daca dosarul se duce la Parchet..care e pedeapsa cea mai urata pe care o poate primi...va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:22, 3 Aprilie 2011
mai bine ar fi sa isi angajeze un avocat si sa probeze ca a fost in legitima aparare ca sa obtina achitarea.
Ar fi bine sa incerce sa se impace cu victima.Fiindca i-ar trebui dovezi serioase pentru a proba legitima aparare.Oricum, este o aparare disproportionata, chiar daca nu a intentionat sa-i provoace acea fractura.
Pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.Iar victima se poate constitui parte civila si sa-i ceara despagubiri .
Probatoriile admistrate in cauza(nu neaparat avocatul),vor fi cele care vor determina daca in cauza este aplicabila legitima aparare sau se poate invoca ca si circumstanta atenuanta scuza provocarii prev de art.73 c.pen.
Totul depinde de probatorii si de modul in care sunt administrate acestea.
Recomandabil este sa apelati laun avocat iscusit ,in limita posibilitatilor materiale,pentru a avea parte de cele mai bune strategii de aparare ,in vederea minimalizarii consecintelor juridice ale faptei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Autoaparare vajdajolan vajdajolan Totul a inceput intrun bar unde individul vazind ca sotul a cumparat un pachet de tigari i-a cerut iar el nu i-a dat spunind sa-si cumpere si el caci la costat ... (vezi toată discuția)
Exces justificat/scuzabil de legitima aparare maite21 maite21 As dori sa-mi expuneti 2 situatii in care intr-o ipostaza se poate invoca excesul justificat de legitima aparare, iar in alta un exces scuzabil.Va multumesc. (vezi toată discuția)