Buna seara.am si eu o rugaminte..am un prieten care l-a impins pe un om care era beat dupa ce acel om l-a lovit cu piciorul in piept, prietenul meu al impins si ala si-a rupt piciorul..a mers la medicina legala si si-a luat un certificat medico-legal cu 51 de zile de spitalizare...acum ce poate pati daca dosarul se duce la Parchet..care e pedeapsa cea mai urata pe care o poate primi...va multumesc...
Ar fi bine sa incerce sa se impace cu victima.Fiindca i-ar trebui dovezi serioase pentru a proba legitima aparare.Oricum, este o aparare disproportionata, chiar daca nu a intentionat sa-i provoace acea fractura.
Pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.Iar victima se poate constitui parte civila si sa-i ceara despagubiri .
Probatoriile admistrate in cauza(nu neaparat avocatul),vor fi cele care vor determina daca in cauza este aplicabila legitima aparare sau se poate invoca ca si circumstanta atenuanta scuza provocarii prev de art.73 c.pen.
Totul depinde de probatorii si de modul in care sunt administrate acestea.
Recomandabil este sa apelati laun avocat iscusit ,in limita posibilitatilor materiale,pentru a avea parte de cele mai bune strategii de aparare ,in vederea minimalizarii consecintelor juridice ale faptei
Autoaparare
vajdajolan
Totul a inceput intrun bar unde individul vazind ca sotul a cumparat un pachet de tigari i-a cerut iar el nu i-a dat spunind sa-si cumpere si el caci la costat ... (vezi toată discuția)