avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi proprietar apartament

Buna,

As dori sa stiu daca in conditiile in care cumpar un apartament cu probleme:o cada care inunda vecinii de la etajul inferior pot da in judecata fostii proprietari?
Daca da, va rog sa imi spuneti in temeiul carei legi?

Va multumesc,
Dorina
Cel mai recent răspuns: dori27 , utilizator 09:17, 4 Aprilie 2011
Teoretic puteti actiona in judecata vanzatorii apartamentului pentru daune ca nu au prezentat pe langa avantaje si "problemele "cu care se confrunta proprietatea
Practic din momentul cand ati devenit proprietar detineti obligatia legala a desfasura masuri pentru a asigura folosirea normala a cladirii de locuit,prevazute de art 14 din L nr 230/2007,art 12 B din HG nr 1588/2007
In situatia in care proprietarul creaza prejudicii celorlalati proprietari,acesta are obligatia prevazuta de art 17 din L nr 230/2007
sa repare stricaciunile ori sa platesca cheltuielile pentru lucraile de reparatii

Si daca ei declara ca m-au informat asupra problemelor?Se ajunge doar la declaratii?Ce spun eu contra ce spun ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie termica anonim2011 anonim2011 BUNA ZIUA.SUNT PROPRIETAR AL UNUI APARTAMENT INTR-UN BLOC CE NU ESTE ASOCIATIE DE PROPRIETARI SAU DE LOCATARI.AS VREA SA IZOLEZ TERMIC APARTAMENTUL,INSA NU ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia apartamentelor inundate in urma spargerii tevii comune de apa rece ? vasile1154 vasile1154 In urma spargerii tevii comune de apa rece in apartamntul de la etajul 1, s-au inundat in afara de acesta si alte doua apartamente de la parter (partial) . ... (vezi toată discuția)
Avarie apartament incadrat in clasa 1 de risc seismic. Artigas Artigas Urmatoarea situatie: Proprietarul apartamentului situat la etajul superior produce daune grave apartamentului situat la etajul inferior (inundatii),prin ... (vezi toată discuția)