avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175/2010

Buna ziua,

In august 2010 am achitat la zi intretinerea ,baza +penalitati in valoare totala de 4000 lei.La acea data nu am stiut de legea 175 ,zilele trecute am aflat dintr-un articola parut in ziarul local.Intrebarea este simpla ,la data respectiva nu intram sub incidenta acestei legi si ce pot face in acest moment?Unde sa ma adresez?
Aceasta ar fi prima problema .
A doua problema este faptul ca mi s-a incasat suma de 300 lei reprezentand cheltuiele de judecata insa eu nu am fost dat in judecata,nu am primit nici o citatie nu am fost la nici un proces.
La inceputul anului am depus o cerere pt. a mi se scadea din intretinere suma de 300 lei si nici pana in prezent nu am primit un raspuns la aceasta,iar eu din cate stiu trebuia sa primesc un raspuns in 30 de zile.
Va rog un raspuns pe aceste subiecte.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:03, 4 Aprilie 2011
1. Spuneti ca ... "la data respectiva nu intram sub incidenta acestei legi si ce pot face in acest moment?Unde sa ma adresez?"
Pai nu spuneti cam ce doriti. Ati platit la asociatie pentru ca era datoria dumneavoastra. Acum penytru ce sa va adresati cuiva pentru plata facuta anul trecut? In ce scop vreti sa va adresati cuiva?
2. De cand figurati cu suma de 300 lei cheltuieli de judecata? Cand ati aflat de ea, de ati depus cerere sa vi se scada la inceputul anului? Ce stiati atunci de aceasta suma?
La modul firesc, conform legii 230/2007, sumele afisate pe lista lunara pot fi contestate in termen de 10 zile de la afisare si trebuie sa primiti raspuns in maxim 7 zile. de la presedintele asociatiei. Ati contestat suma in acest termen?
Cf legii 175/2010 nu trebuia sa platesc penalizarile .
Legea 175 nu se aplica de la sine, la fel ca si ajutoarele pentru caldura.
Legea apare, se publica si cetatenii care se simt indreptatiti sa apeleze la lege fac solicitarea.

Deci ar fi trebuit sa solicitati aceasta daca aveati venitul sub 1000 lei /luna / membru de familie.

Nu mai puteti face nimic, dupa parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea penalitatilor la intretinere hadelina hadelina in urma unor probleme am acumulat datorii la intretinere de 1800 de lei in 2009, in 2010 am achitat 1100 de lei iar apoi cate 300 de lei in fiecare luna in ... (vezi toată discuția)
Prescriere penalitati mai mari de 3 ani rapanici rapanici Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum procedez sa sterg penalitatile de la intretinere. La data de 11.11.2009 am avut la intretinere o restanta de ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari intretinere restanta verionx verionx Va rog sa ma ajutati sa aflu cum se calculeaza penalizarile la cotele de intretinere in urmatoarele situatii: 1. restantier care isi plateste partial cotele ... (vezi toată discuția)