avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Vechime in munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Vechime in munca

Buna ziua... Perioada in care lucrezi cu jumatate de norma cum se calculeaza in cazul stabilirii varstei de pensionare? Daca am lucrat 2 ani cu jumatate de norma ca vechime am mai acumulat 1 an sau 2 ?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 21:33, 3 Aprilie 2011
Se calculeaza la fel, indiferent de norma de lucru(intreaga sau partiala).
Baza legala este ART. 103 din codul muncii
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
Alin. (3) al art. 103 a fost abrogat de pct. 46 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 65 din 29 iunie 2005, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 576 din 5 iulie 2005."-3) In cazul salariatului care desfasoara activitatea in temeiul unui contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat conform legii.
----------------

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca Iulian MANEA Iulian MANEA Sper ca nu o sa radeti de mine, dar nu reusesc si apelez la ajutorul vostru. Din practica stiu ca un salariat angajat cu norma partiala primeste acelasi stagiu ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg.............? pacurariu maria pacurariu maria Lucrez in aceeasi unitate din 1990 cu C.M. in 1991 mi s-a redus norma la 1/2 de atunci sunt in aceeasi unitate .Timp de 2 ani consecutiv am avut cumul de ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca nicomaier nicomaier Am avut un contract de munca cu 6 ore, in timp ce eram in concediu fara plata in invatamant (2009). Durata acestui contract a fost de 6 luni. Cum mi se ... (vezi toată discuția)