avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari fara comitet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari fara comitet

In cadrul asociatiei de proprietari 3 membri ai comitetului au demisionat si au ramas presedintele si un membru. Adunarea generala pentru alegeri ar fi trebuit convocata in martie, dar presedintele refuza . Cum putem intra in legalitate, stiut fiind ca nici o hotarare de comitet nu mai e valabila, neintrunind majoritate?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 14:13, 5 Aprilie 2011
Care este motivul pentru care presedintele de asociatie refuza respectarea normelor privind alegerea membrilor comitetului executiv ?
Care este motivul pentru care simultan 3 membrii ai comitetului executiv au inteles sa demisioneze din functie ?
Incercati sa contactati membrii comitetului executiv al asociatiei in vederea lamuririi motivelor care au determinat masura radicala a demisiei acestora,poate nu acestia sunt de vina si poate nu au dorit sa fie partasi la anumite actiuni sau consecinte impuse de presedintele de asociatie
Art 32 (2) din L nr 230/2007
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin ,
membrii comitetului executiv ,inclusiv presedintele asociatiei de proprietari,raspund personal sau in solidar,dupa caz,in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat

Daca persedintele refuza lamurirea situatiei si aplicarea normelor cu scopul alegerii altor membrii ai comitetul executiv al asociatiei de proprietari,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
@ruxyradu,
Conform legii 230/2007 adunarea generala poate fi convocata de presedinte, de membrii comitetului sau de 20% din proprietari.
Asa ca membri ai comitetului, cei trei demisionati, eventual impreuna cu cel care nu a demisionat, pot sa convoace adunarea generala. Stabiliti data, locul si ordinea de zi si-anuntati prin afisare cu cel putin 7 zile inainte de data adunarii.
Puteti si dv. sa convocati o AG, strangand semnaturi de la 20% dintre proprietari. Puneti in capul fiecarei foi care contine tabelul tema AG.
In rest procedura este ca la orice AG.
cum zicea si colegul mai sus : 3membrii de comitet si-au dat demisia, pres.refuza AG pt noi alegeri de comitet...dece ? inseamna ca e ceva inneregula la mijloc. Cred ca mai degraba, alegeti alt presedinte.
Mai intai vb cu fiecare in parte si vedeti care este problema, si astefel in cunostiinta de cauza o sa stii ce aveti de facut in viitor : alegeti noi membri comitet sau presedinte.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realegere comitet executiv? goby goby In martie 2014 am avut ad. gen de alegeri. Comitetul Executiv este format din trei persoane:presedinte, vicepresedinte , membru.Nr. membrilor in CE este de 3 ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz mihai daniela 35 mihai daniela 35 am inaintat demisie fara preaviz in cond. art.79(8) Codul Muncii,iar managerul nu vrea sa-o aprobe, respectiv nu vrea sa-mi incheie cartea de munca cu ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie Dana Marin Dana Marin Am demisionat ieri din functia de presedinte al asociatiei. Am inregistrat demisia si am afisat-o in bloc. Am convocat in termen de 10 zile adunarea ... (vezi toată discuția)