avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii...si iar datorii
Discuție deschisă în Executare silită

datorii...si iar datorii

buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana la data stabilita contractul reprezinta titlu de executare silita.asta inseamna ca pot apela direct la un executor?si cam cat timp ar dura toata procedura...dar sper sa nu ajung pana acolo.va multumesc si astept un raspuns:(
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 14:41, 6 Aprilie 2011
si eu acuma ce sa mai cred daca o persoana spune ca trebuie dat in judecata datornicul si o alta persoana imi spune ca pot apela direct la excutor...
Domnule Andrei,
Actul autentic ce constata o creanta certa lichida si exigibila este titlu executoriu conform art. 66 din Legea 36/1995 a notarilor publici.
Sunt sigur ca domnul avocat care a raspuns mai sus si-a dat intre timp seama de greseala si va poate confirma ca v-a spus o prostie.
Exista poate o nota de rezerva in privinta antecontractelor de vanzare-cumparare incheiate in forma autentica, de a fi sau nu titluri executorii, dar nicidecum in cazul unui contract de imprumut.
Daca faceti cerere de investire va fi respinsa ca lipsita de interes.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters199098, utilizator
corecta sustinere @exbrom
Imi permit sa va spun faptul ca, nu toate contractele de imprumut autentificate de catre notar/i sunt titluri executorii pentru ca, in unele contracte de imprumut, nu se constata existenta unei creante care sa fie certa, lichida sau/si...exigibila...chiar daca aceste contracte sunt autentificate de catre notar/i.In concluzie, mai conteaza si continutul acelui contract de imprumut autentificat la notar.
Disp. art.379 ind.1-1 C.proc.civ., reglementeaza faptul ca "Nici o urmarire asupra bunurilor mobile sau imobile nu poate avea loc decat pentru o creanta certa, lichida si exigibila".
Discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...



Personal mi-e greu sa imi imaginez un CONTRACT DE IMPRUMUT care sa nu constate o creanta certa, lichida si exigibila. Poate daca nu ne referim la imprumutul unei sume de bani. In ceea ce priveste exigibilitatea, daca nu este prevazut un termen pentru executarea obligatiei de restituire a imprumutului, lipsa poate fi complinita printr-o notificare trimisa prin executor judecatoresc. Creanta este oricum exigibila, pentru ca - nefiind un termen de plata ea poate fi ceruta si platita oricand.

Adevarat si ca daca are sau nu caracter de titlu executor nu se poate stabili decat analizand in concret un act . Exista si posibilitatea sa avem contracte de imprumut autentificate de notar care sa nu poata constitui titlu executoriu pentru ca nu constata o creanta certa sau lichida sau exigibila. Notarii sunt si ei oameni .
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters199098, utilizator

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca fac un contract de imprumut, (obiectul fiind o suma de bani), printr-un avocat este cu titlu executoriu? sau doar la notar?multumesc (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)