avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapta penala sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapta penala sau nu?

daca afirmi prin telefon la un "prieten" sau verbal in fataa unor cercuri de prieteni; "politistul ala e cap sec" sau "politistii sunt niste gunoaie" , intra in domeniul penalului/administrativului?

Nu de alta, dar conversatiile personale nu au caracter public, ele prezinta doar o parere. sau NU ?

Doar curios.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:33, 4 Aprilie 2011
Nu poate constitui o fapta penale acele simple afirmatii facute mai ales in contextul aratat
Nu se pune problema tragerii la raspundere de niciun fel pentru situatia aratata de d-voastra in acel context.
Eu spun ca nu.
Raspunderea contraventionala sau penala intervine numai in situatia in care se fac afirmatii calomnioase sau insultatoare, in public, la adresa unei persoane strict determinate referitor la fapte sau handicapuri determinate.
Simplele afirmatii la adresa unei categorii sociale, politice, profesionale etc. nu atrag o astfel de raspundere. In caz contrar, tot poporul roman ar fi contravenient sau invinuit...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta ºi calomnia floring64 floring64 Angajatorul mi-a desfiinţat postul după ce a aflat că am făcut o reclamaţie la poliţie pentru mai multe ilegalităţi ce le-a făcut. L-am acţionat în ... (vezi toată discuția)
Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)
Calomnie ? cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu daca constituie calomnie atunci cand socrul te jigneste *mai exact te face prost* . Daca a fost auzit de sotul meu , as putea merge ... (vezi toată discuția)