avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas - sot supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas - sot supravietuitor

buna dimineata! va rog frumos sa-mi spuneti in cat timp se acorda pensia de urmas?! bunicul meu a murit pe 7 februarie si avea o pensie de 1150, iar bunica mea care a ramas in viata si are pensia de 350 ron. normal ca a optat pentru jumatate din pensia bunicului. dar pe luna trecuta a venit pensia de 350 ron!!! de ce?!! este normal??? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:26, 4 Aprilie 2011
Probabil dvs. nu ati urmarit discutiile din Forum. Deciziile de pensie au inceput sa fie emise dupa publicarea, in Monitorul Oficial, a HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Actul normativ a fost publicat in 28.03.2011.

Prin urmare va fi emisa decizie de pensie de urmas si bunicii dvs. Insa cuantumul unei pensii de urmas, pentru un singur urmas, nu este jumatate din cuantumul pensiei pe care o avea sustinatorul decedat. Cuantumul acesteia este jumatate din punctajul mediu anual al sustinatorului decedat, inmultit cu valoarea unui punct de pensie (adica pensia de urmas este mai mica de jumatate din cuantumul pensiei bunicului dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas laslau laslau intrebarea mea este daca mama mea poate renunta la pensia ei in favoarea pensiei tatalui meu decedat care avea o pensie mai mare (vezi toată discuția)
Ajutor lunar acordat sotului supravietuitor MIA_VL MIA_VL Buna ziua! Mama mea a lucrat in agricultura si a avut pensia minim garantata de 350 lei. Tata a murit acum un an si pensia lui era de 600 lei. Pensia de ... (vezi toată discuția)