avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - Poprire - \"Hotarare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - Poprire - "Hotarare judecatoareasca"

As dori sa va expun urmatoarea speta.
Tatal meu a produs un prejudiciu unui autovehicul al unei firme. S-a terminat procesul in care ceream micsorarea valorii pagubei dar l-am pierdut. Hotararea judeacatoreasca a fost : " infiintarea popririi asupra veniturilor pana la concurenta sumei de 14 000 lei."
Tatal meu, este pensionar. A mers la executor si a fost de acord sa-i faca poprire nu doar 30% ci 45% din pensie, insa firma care trebuie sa-si recupereze paguba nu este de acord doar cu poprirea deoarece, motiveaza ei, isi vor recupera prejudiciul in timp indelungat. Asa ca "au pus ochii" si pe alte bunuri imobiliare ale familiei. Mai mentionez ca parintii mei detin un S.R.L.(moara+cladire) undeva la tara, dar este pe numele mamei mele din 1992.
Respectuos, va adresez o intrebare.
Pagubitul se mai poate indrepta si impotriva altor bunuri pentru recuperarea, mai repede, a pagubei decat poprirea hotarata de instanta? Poate pagubitul implica si societatea comerciala pe care o detine mama mea in acest demers .

Va multumesc anticipat.



Cel mai recent răspuns: drag_osh , utilizator 20:24, 7 Aprilie 2011
Pentru ca executarea silita se poate face in toate formele, simultan sau succesiv.
Asa ca oricand creditorul poate cere executarea silita imobiliara de exemplu.
art. 371 indice 1 alin. 3 Cod Procedura Civila "
Executarea silita are loc in oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum si a cheltuielilor de executare
"
Dar totodata tot acelasi art. spune :
Art. 371-1
Obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau printr-un alt titlu se aduce la indeplinire de bunavoie.
In cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se aduce la indeplinire prin executare silita, potrivit dispozitiilor prezentei carti, daca legea nu prevede altfel.
Tocmai acest aspect scot in evidenta - "bunavointa" platii din pensie.
Deci putere nu are alineatul 1?
Multumesc
Ce ma uimeste este ca - pentru o paguba de 110 mil in fond, total 145 cu tot cu cheltuieli de judecata si onorariul executorului, poate cineva sa pretinda un bun imobil!!!
Am hotarat ca toata pensia tatalui meu(950 lei) sa fie poprita la care mai adaugam cam 2000 - 3000 lei din ce mai gasim sa imprumutam. In aceste conditii tot nu ar putea sa fie ok? Ar fi cam un an de plata fata de 3 cat hotarase tatal meu initial.

potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila creditorul are dreptul sa solicite mai multe forme de executare silita, in vederea recuperarii creantei sale, in special fiind vorba de o suma mai mare

Alte discuții în legătură

Poprire ralucasibi ralucasibi Buna ziua,in anul 2007 eu si sotul(la data respectiva)am facut 2 credite nevoi personale la 2 banci diferite,sotul fiind beneficiar iar eu coplatitor.Timp de 3 ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)