Buna ziua!
Sunt angajata la o firma ca si operator calc cu program de 6 ore/zi timp de 5 zile pe sapt,(lucrez deja de 4 ani la firma), sunt insarcinata in 5 luni aprope si azi am fost la control iar dr ma intrebat daca vreau sa imi reduca programul cu 2 ore (nestiind ca lucrez doar 6 ore pe zi). Eu am intrebat daca este posibil si am acceptat gandidu-ma ca voi avea mai mult timp pt a ma ocupa de familie. Am revenit la servici cu hartia primita de la dr ginecolog insa nu am avut succes. Sefii mei au respins imediat acesta varianta deoarece lucrez deja la program redus si plus pe langa asta noul CM spune ca programul de lucru poate fi de 48 ore/sapt.
Sunt derutata, am sau nu dreptul la acesta reducere de program?
Va multumesc
pueti afla toate informatiile necesare din OUG 96/2033; ca raspuns la intrebarea d.voastra, conform ordonantei de mai sus; "În baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate îndeplini durata normală de munca din motive de sănătate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de munca, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind
sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale." - durata normala de munca este de 8 ore pe zi.
Imi pare rau dar tot nu inteleg.......eu am CM pentru 6ore/zi....am sau nu dreptul de a mi se reduce programul la 4 ore si 30 min/zi sau nu?
Si daca da cum procedez din moment ce sefii mei neaga acest drept?
Multumesc