avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... demisie verbala ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

demisie verbala ONG

Buna ziua. sunt membru simplu al unu ong, mi-am dat demisia verbal in fata presedintelui asociatiei si a catorva martori. se accepta acesta demisie?
Cel mai recent răspuns: cipirix , utilizator 13:29, 4 Aprilie 2011
Ordonanta 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii (ONG-uri :)) aprobata prin legea 246/2005, nu prevede institutia demisiei, specifica raporturilor juridice de munca si reglementata de Codul muncii. De aceea, va trebui sa revedeti actul constitutiv si statutul ONG-ului in care sunteti cofondator, membru, etc. si conditiile de retragere din calitatea pe care o detineti in respectiva ONG si sa actionati in consecinta.
Pe de alta parte, in orice situatie este indicata incheierea unui inscris pentru orice tip de act juridic, nu atat pentru valabilitatea actului juridic respectiv (desi sunt si acte unde forma scrisa este necesara, valabilitatea lor depinzind de conditia formala a incheierii lor in scris), cat pentru posibilitatea probarii actului respectiv.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
ContSters36411, utilizator
daca demisia nu este prevazuta in cadrul unui ONG, m-a uitat in ststutul asociatiei:
" Calitatea de membru al Asociaţiei se pierde:
d) la cerere; (in cazul de fata nu se poate interpreta demisie?)"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa renunt la functia de cenzor detinuta in ong DanielaStefana DanielaStefana Buna ziua, Va scriu deoarece doresc sa aflu cum pot sa renunt la functia de cenzor pe care in prezent o detin in cadrul unui ONG. Este necesara o simpla ... (vezi toată discuția)
Problema retragere din club. l_alexandra l_alexandra Buna ziua, Nu stiu sigur daca am ales bine categoriile/subcategoriile, sper sa nu fi incurcat. Am o problema, daca e cineva in tema si amabil sa imi raspunda ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui membru consiliu director dintr-o fundatie circaeum_poculum circaeum_poculum Buna ziua, As aprecia daca mi-ar putea raspunde cineva. Unul dintre membrii consiliului director al unei fundatii a inaintat o cerere de renuntare la calitatea ... (vezi toată discuția)