avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nume casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nume casatorie

Buna ziua,

As dori sa-mi pastrez numele dupa casatorie timp de un an din cauza unor motive legate de acte. Dupa un an, as dori sa-mi schimb numele dupa numele sotului.
Stiu ca la cununia civila pot opta pentru pastrarea numelui meu de fata. Pot sa-l schimb apoi dupa un an cu numele sotului si daca da, ce acte imi trebuiesc? De asemeni, daca imi voi pastra numele de fata acum nu mai trebuie schimbat nici un act, nu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 13:41, 4 Aprilie 2011
acte schimbati oricum pt ca trebuie sa aveti acelasi domiciliu fiind casatoriti cf codului fam deci numai daca ii faceti lui mutatie. dvs daca va mutati la el schimbati buletinul si permisul de conducere. la casatorie va puteti pastra numele sau nu. nu exista varianta temporara. puteti numai peste o perioada sa cereti in instanta schimbarea numelui. dar va tb o motivatie. poate eventual ca sunteti insarcinata si acum realizati ca doriti pt protectia minorului sa purtati nume comun. alt motiv cu adevarat viabil in instanta...nu imi imaginez momentan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui de familie dupa divort elisah elisah La divortul prin notaiat sotul a fost de acord cu pastrarea numelui de famile de catre sotie. Mai este posibil sa se revina asupra acestei ... (vezi toată discuția)
Divort - al doilea - revenire la numele purtat "de fata" Andrei Koszti Andrei Koszti A se casatoreste purtand numele Popescu. Dupa casatorie i-a numele sotului si anume de Ionscu. Divorteaza de acesta si isi pastreaza, cu acordul sotului, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume lore33 lore33 Buna ziua! As dori si eu o informatie, daca se poate. Viitorul meu sot vrea sa treaca pe numele meu de familie fara sa isi mai pastreze numele lui. S e poate ... (vezi toată discuția)