avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune 2 titluri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune 2 titluri

Noi sunt 4 frati ; 3 surori si un frate . Cele 2 surori au murit in anul 2000 iar fratele meu in 2006 . Odata cu moartea fratelui meu am vrut de dezbat succesiunea dar m-am luat cu alte lucruri si am lasat-o de pe o zi pe alta . Noi avem 3 ha de teren impartite astfel : pe unul din titluri 2 ha unde suntem trecuti toti fratii , iar pe cel de-al doilea 1 ha sunt trecuta numai eu cu fratele meu . una din surori nu are mostenitori (nu a fost casatorita , nu are copii etc) iar celalta are 5 copii . din cate am inteles intreaga suprafata de 3 ha o impart cu nepotii mei , dar nu pot dezbate succesiunea la notar deoarece 2 dintre ei sunt plecati in Italia si nu vor sa trimita procura speciala . singura cale ramasa fiind cea judecatoreasca . intrebarea mea este :
1. cand redactez cererea trebuie sa fac 2 cereri separate?una pentru suprafata de 2 ha si una pentru 1 ha tinand cont ca nu sunt aceleasi persoane ca mostenitori si ca terenurile sunt situate diferit? si vreau si iesirea din indiviziune pentru partea mea ca sa vand mai departe .
2.cum pot dovedi ca sora si fratele meu nu au mostenitori?eu am doar certificatele de deces altceva nu am .de la notariat mi s-a pus in vedere sa adus o anexa , nu stiu cum , de la primarie dar de la primarie nu a putut sa-mi dea nimic ca nu sunt luati in evidenta...
multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:58, 14 Iunie 2008
1.O singura actiune este suficienta.

2. Va angajati un avocat care sa rezolve problema.

avocat Claudiu Lascoschi
O singura actiune pentru amandoua titlurile? nu stiu cum ma poae ajuta un avocat sa dovedeasca ca fratii mei nu au mostenitori :-/ am sa apelez la serviciile unui avocat dar dupa ce voi avea toate actele necesare ....
va multumesc!
loredy1983 a scris:

2.cum pot dovedi ca sora si fratele meu nu au mostenitori?

Pai cum sa n-aiba!!! Nu va au cel putin pe dvs.?
Daca o persoana decedata nu are sot supravietuitor sau descendenti vin la mostenirea ei fratii si surorile.

Pe al doilea titlu sunteti trecuta dvs si fratele pentru ca, probabil, numai dvs. si el ati facut cerere de retrocedare cu privire la acel teren. Daca acesta e fratele decedat, atunci pe acest frate il mostenesc ceilalti frati (daca au acceptat succesiunea).

Nu va apucati sa desteleniti singura problema asta. Discutati cu un avocat. S-ar putea sa castigati mai mult decat vi se pare ca "pierdeti" prin plata unui onorariu. Bunoara e interesant de vazut CINE poate sa faca dovada ca a acceptat mostenirea surorii decedate fara descendenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Succesiune vali_ned vali_ned Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei Elena 47 Elena 47 buna ziua , fiti asa amabili si ajutati-ma cu un raspuns . mama decedata in 2006 , tatal decedat in 2015. Am un titlu de proprietate asupra bunurilor detinute ... (vezi toată discuția)