avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reancredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reancredintare minor

Buna ziua din nou!
As vrea sa incerc a-mi recupera fetita, insa ma tem sa nu scormonesc toate amintirile pentru toti fara nici un rezultat favorabil mie si fetitei sau poate si mai rau. Fetita mea e la fostul, caruia ii dau pensie de intretinere hotarata in instanta de o suma, care in timp am marit-o din proprie initiativa fara hartii.Specific ca fetei i-am cumparat mai multe din care imbaracamintea care a fost cumparata doar de mine+ bani de buzunar. As dori sa incerc a-mi lua fetita, insa am inteles ca indiferent de situatia in care e doar daca ea e de acord as putea sa obtin custodia fetei. problema e ca ea e schimbatoare, unori vrea alteori nu vrea. Eu stiu anumite lucruri care se intampla in casa unde sta fetita, la tatal ei si anume: el e recasatorit cu cineva care are un copil si mai au alt copil impreuna. Fetita mea, printre altele mai face si pe dadaca iar femeia respectiva cica mai merge si la facultate.In casa se renoveaza continuu asa ca nu prea mai vad tipm si pentru fetita mea . M-as putea folosi de toate astea sa o recuperez ? Ma ajuta cu ceva ca ei mai au 2 copii in intretinere si eu nu?Fata are curand 12 ani.Ar trebui martori care sa ateste lucrurile mentionate mai sus? Mai are rost sa fac agitatie si sa-mi recuperez fetita sau sa o las pana se hotaraste sinngura?#-o:-/
Sa spunem ca imi iau un avocat care sa sustina toate astea as obtine un rezultat favorabil? Repet am mai intrebat un avocat care mi-a spus ca daca ea nu vrea ( chiar daca e intimidata de tatal ei) nu am ce face, indiferent ce motive as da la instanta. Sa fie asa?
Multumesc celor care imi dau un raspuns sa ma luminez si sa aflu daca mai am sansa sau nu ( momentan)
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 14:41, 15 Iunie 2008
Din pacate, acesta este adevarul!
Copilul, avand varsta peste 10 ani, va fi audiat in camera de consiliu si va fi intrebat cu care dintre parinti doreste sa stea; dar mai sunt si alte aspecte de care instanta este obligata sa tina cont.
Eu zic, ca ar trebui sa incercati, poate reusiti sa obtineti incredintarea copilului, avand in vedere toate aspectele pe care le-ati enumerat.
Dar nu precizati nimic cu privire la situatia materiala a dvs. si la posibilitatile locative pe care le aveti. Oricum se va face si o ancheta saociala in acest caz.
melina76 a scris:

Buna ziua din nou!
As vrea sa incerc a-mi recupera fetita, insa ma tem sa nu scormonesc toate amintirile pentru toti fara nici un rezultat favorabil mie si fetitei sau poate si mai rau. Fetita mea e la fostul, caruia ii dau pensie de intretinere hotarata in instanta de o suma, care in timp am marit-o din proprie initiativa fara hartii.Specific ca fetei i-am cumparat mai multe din care imbaracamintea care a fost cumparata doar de mine+ bani de buzunar. As dori sa incerc a-mi lua fetita, insa am inteles ca indiferent de situatia in care e doar daca ea e de acord as putea sa obtin custodia fetei. problema e ca ea e schimbatoare, unori vrea alteori nu vrea. Eu stiu anumite lucruri care se intampla in casa unde sta fetita, la tatal ei si anume: el e recasatorit cu cineva care are un copil si mai au alt copil impreuna. Fetita mea, printre altele mai face si pe dadaca iar femeia respectiva cica mai merge si la facultate.In casa se renoveaza continuu asa ca nu prea mai vad tipm si pentru fetita mea . M-as putea folosi de toate astea sa o recuperez ? Ma ajuta cu ceva ca ei mai au 2 copii in intretinere si eu nu?Fata are curand 12 ani.Ar trebui martori care sa ateste lucrurile mentionate mai sus? Mai are rost sa fac agitatie si sa-mi recuperez fetita sau sa o las pana se hotaraste sinngura?#-o:-/
Sa spunem ca imi iau un avocat care sa sustina toate astea as obtine un rezultat favorabil? Repet am mai intrebat un avocat care mi-a spus ca daca ea nu vrea ( chiar daca e intimidata de tatal ei) nu am ce face, indiferent ce motive as da la instanta. Sa fie asa?
Multumesc celor care imi dau un raspuns sa ma luminez si sa aflu daca mai am sansa sau nu ( momentan)

Daca dvs. aveti posibilitati materiale,un venit lunar sigur, o locuinta stabila, un mediu propice pentru cresterea minorei.. puteti cere reincredintarea acesteia, motivat si de faptul ca fostul mai are doi copii in intretinere.Problema este ca instanta o va audia si pe minora si daca ea va spune ca doreste sa ramana in continuare la tata.....nu e prea bine.Incercati sa o lamuriti.Nu ati mentionat daca dvs. sunteti recasatorita sau stati cu cineva in prezent. Sa nu fie asta motivul pentru care nu vrea sa vina la dvs.
stimata doamna, copilul este copil si stiti ce usor poate fi "cumparat" sufletul unui copil cu vorbe frumoase, fapte si hainute si bijuterioare mai ales ca este fetitza... daca reusiti sa o convingeti si mai demonstrati si faptul ca aveti o casa, un venit sigur, profil moral...toate sansele sunt de partea dvs.

av. vasilescu
Buna seara. In cazul in care puteti asigura fetitei conditii decente pentru a fi crescuta si educata (nu neaparat mai bune), un mediu sanatos din toate punctele de vedere, iar fetitza isi da acordul, aveti sanse. Ar fi poate util de stiut in ce conditii minora a fost incredintata tatalui?! Acesta ar fi de acord sa va fie incredintata dvs? Poate o discutie cu tatal cat si cu fetitza v-ar fi de folos: motivati de ce doriti sa va ocupati pe viitor dvs de minora, care sunt avantajele pentru amandoi, tatal si fetitza, si poate veti reusi mai usor in acest fel.
Multumesc in primul rand tuturor pentru sprijinul pe care a-ti benevoit a mi-l arata!!:). In ziua de azi nu multa lume iti sare in ajutor fara o rasplata financiara, si iata ca totusi mai exista si oameni cu suflet. Uneori si o parere conteaza........
Em am obtinut de curand, de prin decembrie 2007, o garsoniera prin ANL in localitatea in care am crescut( fiind provenita din casa de copii, va imaginati ca nu as fi reusit sa am o locuinta proprietate personala)Si el de asemenea in timpul casatoriei a locuit intr-o casa nationalizata care intre timp a reusit sa o cumpere( si el este crescut in casa de copii. Imi este jena sa afirm ca am fost crescuta in casa de copii, mama mea fiind decedata, deoarece stiu ce reputaie au acesti copii, insa afirm cu mandrie ca am fost totusi unul din copiii model.In prezent am 32 de ani total detasata de acea institutie unde candva am si lucrat ca educator. Acum lucrez ca secretara la o firma in Bucuresti, desi domociliul este unde am crescut. Eu nu prea locuiesc la acea garsoniera insa de cate ori merg acolo , fetita vine in weekend la mn si e bucuroasa de asta.
Traiesc cu cineva , fara a fi casatoriti ( o data fript suflu si in iaurt), persoana care este divortata si are doi copii din prima casatorie; o fata este la el si una la soacra lui, mama fiind plecata in Italia. Fata lui are 13 ani. Sa fie acestea din urma un impediment, o bila neagra pt mine?
Discutie cu tatal?:O Nici ca se pune vorba. Sunt lucruri pe care nu le poti dovedi in Instanta, subtilitati de care se foloseste. Daca e sa piarda o suma cat de mica din veniturile lui e ca si capatul pamantului pt el. Cu el nu am reusit si nu voi reusi sa ajung la nici o intelegere amiabila.E o persoana posesiva care are sentimentul ca poate controla oamenii, ca se poate folosi de ei dupa bunul plac. Un mincinos! ( un exemplu as putea sa va dau, unul din miile, e ca anul trecut in vara am cerut fetita la mine.Spre minunea mea A lasat-o insa spunandu-mi ca la data de sa o aduc pt ca a platit deja pregatirle pentru matematica si tb sa se duca la meditatii. Desi nu l-am crezut m-am gandit ca poate Dumnezeu i-a luminat mintea.Si ce credeti? Am avut dreptate ,nu a fost la nici o meditatie. E una mica fata de multe altele.As putea sa povestesc la nesfarsit. dar nu au rost si plictisesc deja pe cei ce citesc.
Fetitei ii place la mine in Bucuresti , chiar ea afirmand ca are prieteni mai buni aici decat acolo. Dar daca as intreba-o iar , ea fiind acolo nu stiu daca va mai spune acelasi lucru. Ea momentan vrea sa vina la Bucuresti, insa stiu ca prin toamna va taragana iar decizia.Am intrebat-o: uite acum am casa unde locuiesti tu vii la mn? Ea spune: sa nu pleci din BUcuresti pt ca vreau sa fac liceul acolo. Intrebarea e o va lasa? Eu stiu raspunsul si stiu ca la momentul respectiv va gasi el o cale sa se razgandeasca. O manipuleaza. Asadar, acum , stiind toate astea, ce sanse imi dati? Ce sanse as avea?
Eu am sa mai vorbesc cu ea , insa ca si alte dati , ma tem sa nu fie acelasi rezultat.
Multumesc inca o data tuturor pentru atentie si sprijin.

Alte discuții în legătură

Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort? Macrimarius Macrimarius Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui dada1 dada1 Buna ziua, Am o fetita de 1 an si 11 luni, copil ce a rezultat in urma unei relatii stabile de 2 ani cu tatal ei.Tatal ei a stiut de la bun inceput ca in ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)