avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reancredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reancredintare minor

Buna ziua din nou!
As vrea sa incerc a-mi recupera fetita, insa ma tem sa nu scormonesc toate amintirile pentru toti fara nici un rezultat favorabil mie si fetitei sau poate si mai rau. Fetita mea e la fostul, caruia ii dau pensie de intretinere hotarata in instanta de o suma, care in timp am marit-o din proprie initiativa fara hartii.Specific ca fetei i-am cumparat mai multe din care imbaracamintea care a fost cumparata doar de mine+ bani de buzunar. As dori sa incerc a-mi lua fetita, insa am inteles ca indiferent de situatia in care e doar daca ea e de acord as putea sa obtin custodia fetei. problema e ca ea e schimbatoare, unori vrea alteori nu vrea. Eu stiu anumite lucruri care se intampla in casa unde sta fetita, la tatal ei si anume: el e recasatorit cu cineva care are un copil si mai au alt copil impreuna. Fetita mea, printre altele mai face si pe dadaca iar femeia respectiva cica mai merge si la facultate.In casa se renoveaza continuu asa ca nu prea mai vad tipm si pentru fetita mea . M-as putea folosi de toate astea sa o recuperez ? Ma ajuta cu ceva ca ei mai au 2 copii in intretinere si eu nu?Fata are curand 12 ani.Ar trebui martori care sa ateste lucrurile mentionate mai sus? Mai are rost sa fac agitatie si sa-mi recuperez fetita sau sa o las pana se hotaraste sinngura?#-o:-/
Sa spunem ca imi iau un avocat care sa sustina toate astea as obtine un rezultat favorabil? Repet am mai intrebat un avocat care mi-a spus ca daca ea nu vrea ( chiar daca e intimidata de tatal ei) nu am ce face, indiferent ce motive as da la instanta. Sa fie asa?
Multumesc celor care imi dau un raspuns sa ma luminez si sa aflu daca mai am sansa sau nu ( momentan)
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 14:41, 15 Iunie 2008
Profilul moral cine mi-l poate face? Eu singura? Sau sa merg la un psiholog si sa se spuna ca a scis asa doar pt ca ar putea fi o cunostinta a mea? (desi nu cunosc pe nimeni in domeniu)
Cum a obtinul el fetita? In timpul divortului la prima judecata mi-a fost data mie. El a facut recurs , judecata la care am avut un avocat mai putin interesat de problema mea ( nu vreau sa judec pe nimeni, insa cu el asa a fost) si nu mi-a spus nici ce sa fac , nici intampinarea nu a facut-o silabisind cateva cuvinte in fata Instantei. Lucru care m-a descurajat. Dupa infatisare, a doua zi, sau la cateva zile am sunat la Tribunal sa aflu rezultatul, nestiind cum se procedeaza si ca sunt mai multe capate de acuzare. Pe vremea aceea pot spune cu rusine, ca eram atat de proasta si timida ca imi mancau cainii din traista ( mediul in care traisem si o viata cu un personaj......fostul sot- si cu el e alta poveste). Asadar am sunat si m-i sa spus ca i s-a dat lui castig de cauza , mestiind semnificatia totala a cestei afirmatii. Jur ca la momentul respectiv habar nu aveam ce sa fac , ce sa intreb si pe cine sau cum. Etc. Asadar, crazandu-ma cu fetita pierduta si casa si tot, am plecat in Germania unde am lucrat 3 luni , cu ideeea de a face un ban sa ma intorc si sa fac ceva sa obtin copilul.Ma apuca plansul cand imi amintesc( scuze!!). Asadar am plecat. Intre timp el a primit hotararea in care fata i-mi era MIE incredintata dar casa o lasase lui, vezi Doamne era contractul pe numele lui ( eu plecand de acasa cu fata la o prietena pt ca altfel nu stiu daca as mai fi trait, la ce batai luam). Imi lua fata de la gradinita, si o data mi-a spus sa ma duc sa o iau si sa vb de divort. Am plecat si batuta si fara fata, desi ma dusesem cu prietena mea de frica, ea neputand face nimic.
Au trecut si astea!
Asadar, a facut recurs, sa ia fata, plangand( la propriu) in Instanta ca nu are cu ce hrani fata cand el avea salariu de cateva milioane la vremea aceea, salariu din care imi dadea si mie pensia alimentara, care ulterior pe perioada cat am fost plecata i-am inapoiat-o. la intoarcerea mea , urma o oltima infatisare de care aflasem cum necum. Inainte de aceasta, eu fiin tot sub influenta lui, a venit la mine unde locuiam la o cafea si sustinand ca sa o las lui ca nu-mi va cere bani sau daca mi-o da mie sa nu cer bani de pensie ca ne ajuta el.A incercat sa fie dragastos si eu am picat in plasele lui. Cand am ajuns la Proces nu am putut spune decat sa hotarasca Instanta cum crede( nevoind a-mi lasa fata dar crezand si pe el- inca). La iesire ma intreaba de ce nu am spus sa las fata la el. Bineanteles ca fata i-a fost data lui. Acestea fiin spunse, neavand casa si serviciu la timpul respectiv-- potopul asupra mea.Nu va imaginati ce victorios se simtea el atunci. Dupa acestea am cunoscut pe cineva de prin Germania, eu tot credula, cu ajutorul caruia am putut sa iau fetei una alta, sa o am la mine din cand in cand. Intre timp am avut si un terem mostenire din care am obtinut niste bani, nu multi pt ca suntem 3 surori si un frate, dar nu m-am plans.La fel am putut sa o imbrac mereu si am fost si la mare o data cu ea. De trei ani am cunoscut pe cineva cu care sunt si in prezent si am obtinut si casa de care spuneam anterior. E prima data cand scriu toate astea sau cand vb cu cineva de toate astea.
Asadar...... sentinta! Vinovata de prostie si necunostinta si ... multe altele.
Stimata doamna, daca va invinovatiti tot nu rezolvati nimic; trebuie sa va mobilizati si sa actionati in interesul fetitei si al dvs. Pe baza probelor pe care le detineti, si aici ma refer si la martori, diversi prieteni care stiu situatia, martori oculari, cunosc faptul ca tatal este agresiv samd puteti solicita reincredintarea minorei. Profilul psihologic poate fi facut de o persoana abilitata, dar va trebui sa solicitati aceasta proba in instanta, si, dupa admiterea probei judecatorul va desemna pe cineva. Nu este totusi o cerere comuna, nefiind prea mult utilizata de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort? Macrimarius Macrimarius Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui dada1 dada1 Buna ziua, Am o fetita de 1 an si 11 luni, copil ce a rezultat in urma unei relatii stabile de 2 ani cu tatal ei.Tatal ei a stiut de la bun inceput ca in ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)