avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun comun??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun comun??

buna ziua,
as avea o intrebare eu si prietenul meu am vrea sa ne construim o casa dar asta inainte de casatorie.terenul este al lui de la parinti,dar am vrea sa ne apucam de constructie inainte de casatorie care va fi pe 01.10.2011.
Intebarea este daca va fi bun propriu sau comun.cu precizarea ca parintii mei vor ridica constructia.
Se poate ca atunci cand facem actele pentru casa sa ma trec si eu si astfel sa devenim coproprietari?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:16, 4 Aprilie 2011
Ca sa puteti deveni coproprietara trebuie ca viitorul sot sa va cedeze o parte din teren, astfel incat sa solicitati impreuna emiterea autorizatiei de constructie, iar casa sa fie intabulata pe numele amandorura. Altfe, daca logodnicul este singurul proprietar al terenului si AC va fi emisa doar pe numele sau, locuinta va deveni bun propriu al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe numele a doua persoane Ioana_1138 Ioana_1138 Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim sa construim o locuinta. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Terenul este ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie mirelas79 mirelas79 Împreună cu prietenul meu, vrem să ridicăm o casa pe terenul lui (mostenire de la bunici). As vrea sa stiu ce drept are fiica lui majoră( cu care nu ține ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)