avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incercare de inducere in eroare a instantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incercare de inducere in eroare a instantei

Partea adversa a depus la dosarul cauzei doua file pe care se afla diverse recipise cu niste numere de inregistrare date de o institutie a statului (acestea fiind copiate si nu in original). La o prima si grabita vedere par a fi foarte multe numere de inregistrare. La o analiza mai atenta se observa ca aceste recipise au fost asezate in mod diferit in cele doua pagini, asa incat pagina A pare diferita de B, dar ele sunt de fapt identice. Cum poate fi atrasa atentia instantei asupra acestei incercari de inducere in eroare?


Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 22:59, 4 Aprilie 2011
puteti sesiza instanta in acest sens si sa solicitati ca partea adversa sa prezinte originalele.
Daca partea care le-a depus ca probe nu va prezenta inscrisurile in original, instanta va putea aplica disp. art.139 C.proc.civ., pedeapsa fiind faptul ca "nu se va tine seama de inscris".
si cum ramane cu art.260 cod penal, marturie mincinoasa , inscrisuri false?
sau art.183 cod procedula civila unde instanta poate suspenda judecata, inainta inscrisul procurorului, se face un cu proces-verbal sau aducerea inculpatului ca martor de urgenta la interogatoriu?
Cercetarea penala cu privire la "inscrisul fals" nu se poate efectua in lipsa inscrisului "original".

Daca nu exista inscris original, chiar in situatia existentei unei plangeri penale-pe cale separata, "expertiza grafologica"-de exemplu, in cadrul cercetarii si urmaririi penale, nu se va putea efectua si pe cale de consecinta...nu se va putea constata de catre organele de cercetare si urmarire penala, intrunirea tuturor elementelor constitutive pentru existenta respectivei infractiuni.


Marturia mincinoasa are alte elemente constitutive...si in plus, instanta "poate" suspenda judecata pricinii in conditiile disp. art.183 c.proc.civ., deci nu este obligata...mai ales daca se aplica disp. art.182 c.proc. civ. alin (2), citez:"Daca partea lipseste, nu voieste sa raspunda sau declara ca nu se mai foloseste de inscris, acesta va fi inlaturat."
Multumesc, informatiile oferite imi sunt foarte folositoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa! camelia21 camelia21 Buna ziua!Ma aflu intr un litigiu de munca cu fostul angajator,ma acuza pt niste fapte la care eu nu am participat si vreau sa il acuz de marturie ... (vezi toată discuția)
Contestatie sau revizuire ?!!! hodan i hodan i Va salut:wave: art318pct b- cind instanta respingind recursul a OMIS din GRESEALA sa CERCETEZE vreunul din motivele de modificare sau casare........!!!, ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna inscrisuri ? lotuss lotuss Doresc sa aflu care este diferenta intre INSCRISURI si PROBE la un proces ? (vezi toată discuția)