avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cerere de suspendare conform art. 95, alin. (2) din ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cerere de suspendare conform art. 95, alin. (2) din Legea nr. 188/1999

Vreau sa stiu daca am solicitat printr-o cererer o suspendare pe baza art.95 alin(2) din legea functionarilor publici fara a motiva temeinic de ce nu mi-o aproba. Acum 6 luni o colega a facut la fel o cerere fara a justifica acest act si ei i-a fost admisa cererea. Ce trebuie sa fac ca sa ma autosuspend pe 6 luni.
Cel mai recent răspuns: ioanci , utilizator 15:43, 12 Octombrie 2011
Ce trebuie sa fac ca sa ma autosuspend pe 6 luni.

Lol, va credeti in vreun partid, ca sa va autosuspendati?...#-o

Vreau sa stiu daca am solicitat printr-o cererer o suspendare pe baza art.95 alin(2) din legea functionarilor publici fara a motiva temeinic de ce nu mi-o aproba. Acum 6 luni o colega a facut la fel o cerere fara a justifica acest act si ei i-a fost admisa cererea.

Unde scrie in statutul functionarilor publici ca angajatorul este obligat sa va motiveze "temeinic" refuzul?#-o
Angajatorul poate invoca destule motive ca sa nu va aprobe cererea, poate ca intre timp au mai plecat si alti salariati astfel ca nu se poate lipsi si de dvs., mai ales ca si pe anul acesta continua interdictia de angajare doar in limita de 15%.

Art. 95 alin. 2 din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost abrogat expres prin art. V din Legea nr. 140/2010. A se vedea, in acest sens, si Decizia nr. 543/2011 a Curtii Constitutionale.
Asa fiind, suspendarea raporturilor de serviciu, pentru interese personale, se poate face in baza art. 117 din Legea 188/1999 coroborat cu art. 54 din Codul muncii, prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata suspendarii raportului de serviciu din initiativa functionarului public raduallan raduallan Speta e urmatoarea: la inceputul anului un functionar public si-a suspendat la cerere raportul de serviciu in baza art. 95 alin. 2 din Legea nr. 188/1999 ... (vezi toată discuția)
Suspendare din functia publica pentru un interes personal legitim dana t. dana t. M-ar interesa sa-mi spuneti pe ce perioada un functionar public poate depune cerere de autosuspendare , pentru reintregirea familiei? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Suspendarea raporturilor de serviciu conform art. 95, alin. (2) din legea nr. 188/1999 marin53 marin53 Dupa ce raporturile de serviciu au fost suspendate de drept, urmare a unui concediu medical, se poate solicita, in continuare, suspendarea pentru un interes ... (vezi toată discuția)