avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prima casa reevaluare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prima casa reevaluare

Buna ziua,

am depus si noi actele pt prima casa la [EDITAT] pt a putea cumpara o casa care valoreaza 67.000 euro. Banca ne-a trimis un evaluator (ales aleatoriu de catre banca) care ne-a evaluat casa la 67.300 euro fara TVA. Dupa ce banca ne-a dat ok ca putem semna ante-contractul, l-am semnat si actele au fost trimise mai departe la sediul central al bancii pt verificare. Dupa vreo 2 saptamani primim raspuns de la banca, cum ca a mai fost ceruta o evaluare a casei (nu stiu sigur ce nu le-a convenit la prima evaluare) si casa acum a fost evaluata la doar 50.000 euro.
Intrebarea mea este, are vreun temei legal banca sa ceara o a doua evaluare a casei avand in vedere ca primul evaluator nu era ales de noi ci a fost ales aleatoriu de ei? In acelasi timp, are voie un evaluator sa faca evaluarea atata timp cat nici macar nu a fost la fata locului sa vada imobilul?

As aprecia daca imi puteti da vreun raspuns:)

Anca
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:33, 6 Aprilie 2011
Probabil le-a returnat Fondul de Garantare dosarul....
Cat ai dat avans? Pt ca evaluarea aia cantareste tare. Daca evaluarea este mai mica decat suma pe care tu o ceri de la banca -> ti se va respinge dosarul...
Casa costa 67.000euro, noi am dat avansul 10000euro. Dosarul nu a fost niciodata trimis la fond, cei de la sediul central al bancii au cerut o reevaluare a casei, cu toate ca si primul evaluator a fost ales tot de ei...Nu e ca ne-au respins dosarul, au spus doar ca mai mult de 47.000 nu au cum sa ne ofere, avand in vedere ca la a doua evaluare ceruta de ei pretul casei a fost estimat la 50.000:(
Dar de ce au cerut o a 2-a evaluare? E curios? Gasiti intelegere de la proprietar pentru a merge la alta banca.
Sincer nu stiu de ce s-a cerut o reevaluare a casei, nici agentul de la credite nu a stiut (sau nu a vrut sa ne spuna). Prima reactie pe care am avut-o cand am auzit de noua evaluare a fost sa dau banca/firma de evaluare in judecata. Pt a a doua evaluare nu a fost prezent evaluatorul la fata locului. Ma interesa sa stiu daca are voie legal banca sa mai ceara o evaluare avand in vedere ca si pe primul evaluator tot ei ni l-au trimis.

ms mult,

Anca
nu vad de ce nu ar avea voie.
Ideea e ca trebuie sa te reorientezi rapid spre o alta banca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare imobiliara cu probleme dr.warez dr.warez Buna ziua, Imi cer scuze administratorului forumului daca am postat unde nu trebuie. Am obtinut o preaprobare pentru un credit pentru achizitia unui ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un precontract de vanzare -cumparare ca fiind din vina ambelor parti busuioct busuioct Am incheiat un precontract de vanzare cumparare , in calitate de vanzator , ptr un apartament de 3 camere cu client ce cumpara prin \"prima ... (vezi toată discuția)
Recuperare sau pierdere avans prima casa justauser justauser Buna, imobilul pt care am dat avans, a fost evaluat cu 2000 de euro mai putin. In contract este specificat faptul ca daca banca nu imi acorda banii, primesc ... (vezi toată discuția)