am depus si noi actele pt prima casa la [EDITAT] pt a putea cumpara o casa care valoreaza 67.000 euro. Banca ne-a trimis un evaluator (ales aleatoriu de catre banca) care ne-a evaluat casa la 67.300 euro fara TVA. Dupa ce banca ne-a dat ok ca putem semna ante-contractul, l-am semnat si actele au fost trimise mai departe la sediul central al bancii pt verificare. Dupa vreo 2 saptamani primim raspuns de la banca, cum ca a mai fost ceruta o evaluare a casei (nu stiu sigur ce nu le-a convenit la prima evaluare) si casa acum a fost evaluata la doar 50.000 euro.
Intrebarea mea este, are vreun temei legal banca sa ceara o a doua evaluare a casei avand in vedere ca primul evaluator nu era ales de noi ci a fost ales aleatoriu de ei? In acelasi timp, are voie un evaluator sa faca evaluarea atata timp cat nici macar nu a fost la fata locului sa vada imobilul?
Probabil le-a returnat Fondul de Garantare dosarul....
Cat ai dat avans? Pt ca evaluarea aia cantareste tare. Daca evaluarea este mai mica decat suma pe care tu o ceri de la banca -> ti se va respinge dosarul...
Casa costa 67.000euro, noi am dat avansul 10000euro. Dosarul nu a fost niciodata trimis la fond, cei de la sediul central al bancii au cerut o reevaluare a casei, cu toate ca si primul evaluator a fost ales tot de ei...Nu e ca ne-au respins dosarul, au spus doar ca mai mult de 47.000 nu au cum sa ne ofere, avand in vedere ca la a doua evaluare ceruta de ei pretul casei a fost estimat la 50.000:(
Sincer nu stiu de ce s-a cerut o reevaluare a casei, nici agentul de la credite nu a stiut (sau nu a vrut sa ne spuna). Prima reactie pe care am avut-o cand am auzit de noua evaluare a fost sa dau banca/firma de evaluare in judecata. Pt a a doua evaluare nu a fost prezent evaluatorul la fata locului. Ma interesa sa stiu daca are voie legal banca sa mai ceara o evaluare avand in vedere ca si pe primul evaluator tot ei ni l-au trimis.