stefdea_30 a scris:
noi suntem o firma in plina dezvoltare si in urmatoarele 2 sau 3 luni o sa depasim numarul de 50 angajati, asta inseamna din cate stiu eu ca suntem considerati deja o firma mare.Eu ma ocup de resurse umane si am inteles ca peste 50 de angajati se pot tine cartile de munca la noi la firma.Eu anul asta termin managementul si dau licenta din resurse umane.Intrebarea mea este cine are dreptul sa opereze in cartile de munca daca acestea se afla la sediul nostru? Si cum se tine epoi legatura cu ITM?
Nu exista nicio prevedere in sensul ca firmele care au peste 50 de angajti pot tine cartile de munca la sediul societatii.
In vederea obtinerii dreptului de a face inscrieri in carnetele de munca, mai intai trebuie sa se obtina aprobarea pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca. Dupa obtinerea acestei aprobari se intocmeste un dosar pentru persoana desemnata sa faca inscrierile in carnetul de munca si care trebuie sa obtina un atestat in acest sens.
Pentru mai multe detalii vedeti
[ link extern ]
[ link extern ]
Angajatori care au primit aprobarea de a păstra şi completa carnetele de munca ale salariaţilor, sunt obligati:
a) sa depună lunar la inspectoratul teritorial de munca dovezile de calculare a drepturilor salariale, pana la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se face plata acestora;
b) sa prezinte carnetele de munca ale salariaţilor la inspectoratele teritoriale de munca, la încetarea contractelor individuale de munca ale acestora, în vederea certificării inscrierilor efectuate.