Buna ziua,
Vreau sa intreb despre un caz al cuiva: cum trebuie sa procedeze cineva care, in urma intrarii in posesie a cartii de munca constata ca pe o perioada de angajare de aproape 10 ani de zile, pe cartea de munca figureaza cu concediu fara plata aproape 1 an de zile cumulat pe mai multe perioade (280 de zile), despre care habar nu are, nu a semnat nici o cerere de invoire pentru concediu fara plata, in toata aceasta perioada activind la serviciul respectiv.
Se mai poate recupera retroactiv acea perioada "stearsa" cu binevointa angajatorului ?
Angajatorul ce consecinte poate suporta ? Care este anvergura fraudei din partea angajatorului, a infractiunii comise ?
Cum s-a putut intampla asa ceva, cu concursul contabilei si a celor de la Camere de munca ?
Exact in aceeasi situatie sunt si eu.
Am fost angajata timp de 5 ani la o firma si cand m-am dus sa-mi bag dosarul de somaj am aflat ca in fiecare an lucrat am fost timp cate o luna in concediu fara plata, evident fara sa stiu sau sa semnez ceva.
Astept si eu cu interes raspuns la intrebarile tale.
1. Faceti o sesizare la ITM care va verifica si veti primi un raspuns in scris.
2. Apoi puteti da in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in acre aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Raspunsul primit de la ITM va poate folosi in instanta de judecata.
4. Chiar daca la ITM ar fi cereri ale dvs. prin care solicitati CFP, nu are de unde sa stie ca sunt semnate de dvs. si nu de alta persoana.
Concediu fara plata
martalogu
buna seara am si eu o nelamurire cum pot fii angajat legal dar in acelasi timp sa figurez in concediu fara plata,am acte doveditoare ca in anul 2010 am lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata
GeorgeG
Buna ziua!
Am o nemlamurire legata de concediul fara plata. In perioada in care eram angajat la o firma mi s-a cerut sa accept trecerea formala a concediului ... (vezi toată discuția)