avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua!
Am o nemlamurire legata de concediul fara plata. In perioada in care eram angajat la o firma mi s-a cerut sa accept trecerea formala a concediului fara plata in cartea de munca desi in realitate lucram cu program normal (mentionez ca au existat mai multe perioade de concediu fara plata). Dupa ce mi-am dat demisia am aflat ca din cauza acelor perioade de concediu fara plata vechimea in munca este afectata. Intrebarea mea este: avand acordul angajatorului, se poate modifica retroactiv cartea de munca astfel incat toate perioadele de concediu fara plata sa fie sterse? Mai pot recupera in vreun fel pentru calcularea vechimii in munca acele perioade in care eu in realitate am lucrat desi pe cartea de munca eram in concediu fara plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 5 Mai 2011
In mod normal si legal,angajatul trebuie sa isi intocmeasca cerere de concediu fara plata iar angajatorul sa ii aduca la cunostinta ca pe perioada concediului fara salar i se sisteaza toate drepturile ( vechime in munca,asigurare de sanatate...).Neexistand aceste cereri intocmite de dumneavoastra,angajatorul are o problema in cazul unei sesizari urmate de control.Revenirea asupra perioadelor nu este tocmai facila,presupune declaratii rectificative si asumarea de catre angajator a obligatiei de a achita cu majorarile si penalitatile aferente,viramentele salariale de care tocmai isi dorea sa scape,trecandu-va in concediu fara plata.
Au existat asemenea cereri de concediu din partea mea, semnate de angajator.
Despre ce declaratii rectificative din partea angajatorului este vorba? Mai exact, care este baza legala pentru modificarea cartii de munca in acest caz? Mentionez ca angajatorul este de acord cu achitarea taxelor aferente, inclusiv majorari si penalizari.
Declaratiile rectificative la bugete(pensii,somaj,sanatate,finante) precum si rectificative la statele de plata,ITM,fisa fiscala.Sunt demersuri pe care le va intreprinde angajatorul.Ma intreb doar cum va motiva inregistrarea nejustificata a mai multor cereri de concediu fara salar,nu doar a uneia singure.Sa se rezolve cu bine!
creedy a scris:

Au existat asemenea cereri de concediu din partea mea, semnate de angajator.
Despre ce declaratii rectificative din partea angajatorului este vorba? Mai exact, care este baza legala pentru modificarea cartii de munca in acest caz? Mentionez ca angajatorul este de acord cu achitarea taxelor aferente, inclusiv majorari si penalizari.

Daca au exista cereri din partea dvs in sensul acordari CFP , atunci despre ce rectificative mai poate fi vorba ? ... prin urmare, este cam greu de solutionat aceasta problema avand in vedere ca rectificarea in carnetul de munca trebuie facuta de catre ITM ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Anacrsitina Anacrsitina va rog sa imi spuneti daca pentru concediu fara plata,mai putin de 30 zile ( 2-3 zile) cererea se depune la ITM pentru a fi trecut in cartea de munca? ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata roxanad29 roxanad29 In cazul in care o pers este in concediu fara plata, angajatorul poate refuza sa ii completeze adeverinta de venit? Unde se reflecta acest lucru(fluturas, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului nicoj nicoj Buna ziua, am o vechime in munca de 6 ani la un srl cu toate contributiile platite la zi, si de curand am aflat ca sunt insarcinata in doua luni, data nasterii ... (vezi toată discuția)