avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca platesc CAS beneficiez de indemnizatie pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca platesc CAS beneficiez de indemnizatie pentru CCC?

Buna ziua as vrea sa va intreb daca eu imi platesc fiecare luna ceas ul timp de 12 luni si raman insarcinata beneficiez de concediu de maternitate si de bani copilului timp de doi ani
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:20, 5 Aprilie 2011
Pentru a beneficia e concediul de maternitate, trebuie sa aveti platite ,asa cum spuneti dvs, 12 luni inaintea datei de nastere a copilului .
da asta stiu dar daca nu sant angajata si imi platesc eu atunci beneficiez?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat, eleva, studenta la zi etc.).
2. Plata CAS nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului ema_scorpia ema_scorpia sunt insarcinata in doua luni , dar am contract de munca cu doua ore. in acest caz beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului? si daca da ce ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ratzuska ratzuska sunt insarcinata in 2 luni pe cartea de munca am 6 luni muncite prin indemnizatie...iau? :sorry: (vezi toată discuția)