avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari servicii web in strainatate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari servicii web in strainatate

Buna ziua,

as vrea sa-mi deschid o firma care se va ocupa de prestari servicii web in strainatate (UE) . Ce fel de firma aleg: platitor sau neplatitor de tva? Cum se procedeaza ulterior daca o firma din UE emite factura cu tva?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adrianacop , utilizator 11:57, 7 Aprilie 2011
va recomand o firma platitoare de tva in romania, dupa care va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari.
oricum facturile de servicii catre firmele din UE se vor factura fara tva, dar veti avea drept de deducere a tva achitata pentru investitiile efectuate in romania.
la fel, daca veti primi o factura din UE, aceasta va fi fara tva, urmand ca dvs. sa inregistrati taxare inversa, deci practic nu platiti tva in romania.
multa bafta!
deci pot la fel de bine folosi si o firma neplatitoare de TVA si sa o inregistrez in registrul operatorilor intercomunitari?

Multumesc
sigur, numai ca pentru a presta servicii intracomunitare trebuie sa va inregistrati in scopuri tva intracomunitar.
=D> Mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva prestari servicii intracomunitare razvandmn razvandmn Buna ziua, Societatea romaneasca A presteaza servicii( in Olanda) in agricultura (culege rosii) pentru societatea B olandeza.Cum se factureaza acest ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)