avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnat, cercetat pentru o alta fapta penala, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnat, cercetat pentru o alta fapta penala, consecinte

In situatia in care o persoana este in prezent in penitenciar, este la jumatatea pedepsei si face o cerere de eliberare conditionata, dar politia il cauta pentru a-i prezenta dosarul inainte de a-l inainta la judecatorie pentru conducere fara permis si in stare de ebrietate, motiv pentru care este acum inchis, ce se va intampla in continuare? Îi va afecta cererea de eliberare conditionata? Recursul s-a terminat in noiembrie 2010, iar fapta pentru care este cautat s-a intamplat in iulie 2010, deci inainte de sentinta definitiva.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rosica , utilizator 22:22, 27 Mai 2015
Este vorba despre o a doua fapta tot referitoare la regimul circulatiei rutiere ?

In mod normal,nu ar trebui sa aiba legatura .
Pentru prima fapta este in executarea unei pedepse,in urma careia poate beneficia ,in conditiile legii ,de liberare conditionata,iar pentru cea de a doua,aflata in cercetare,urmand sau nu sa fie condamnat
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
de principiu daca nu are mandat de arestare preventiva pentru a doua fapta ,nu are cum sa-l, afecteze.
depinde foarte mult in ce stadiu vor fi lucrarile dosarului in momentul in care se va apropia de comisia de propuneri pentru liberare conditiionata.
cel mai indicat ar fi sa termine cat mai repede cu cea de-a doua fapta ,sa le contopeasca,sa solicite deducerea perioadei executate ,ca oricum daca se libereaza in momentul in care va fi condamnat tot va trebui sa faca aceste lucruri numai ca va pierde ceva timp prin penitenciar si va regreta ca nu s-a agitat sa termine acum.
VIS-vis de aceasta problema de exemplu este acum condamnat pentru furt si i s-a aplicat o pedeapsa de un an si in decuesul acestei executari il ancheteaza tot ca inculpat in legatura cu,conducere fara permis sub influenta bauturior alcoolice ,in aer expirat 0,49,si vatamare corporala din culpa de 89 zile ,cum se procedeaza daca intre timp il condamna?se scade pedeapsa pe care a facut o pt prima fapta ?mai exact cum se contopesc sau cum se face deducerea?
mentionez ca fapta pt care urmeaza sa fie condamnat s a petrecut cu 2 ani si jumatate inaintea acesteia si se fac inca cercetari ,dar este o chestiune de timp pana va fi gasit vinovat si condamnat ,dar daca a trecut acest timp se incheie cercetarile ,ast ras va rog din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta cu executare pentru a doua fapta,cercetare penala pentru prima fapta rosica rosica VIS-vis de aceasta problema de exemplu este acum condamnat pentru furt si i s-a aplicat o pedeapsa de un an si in decresul acestei executari il ancheteaza tot ... (vezi toată discuția)
Infractiunile concurente in codul penal doberv doberv ca sa fie concurente doua sau mai multe infractiuni este esential ca aceste infractiuni sa fie savarsite de aceeasi persoana inainte de a fi condamnata ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse GeorgeG GeorgeG Buna ziua. In cazul unei cereri de contopire pedepse, daca pentru una dintre pedepse (cea mai mare) a fost pronuntata liberarea conditionata, se poate ... (vezi toată discuția)