avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in data de 23 iunie 1994 am intrat,impreuna cu sotia mea, in posesia a 1000mp teren pe care se afla o casa din lemn,o anexa si o temelie,in urma unui contract de intretinere a unei bunici.intre timp,in ordine cronologica,matusa a murit,au venit pe lume 2 copii,dar am si divortat,divortul fiind incheiat in 2010.momentan sotia locuieste acolo,eu fiind plecat in strainatate.as dori sa stiu daca,in urma procesului pentru partaj se va tine seama in instanta de cei 2 copii care i-au fost incredintati sotiei si daca in momentul de fata contracul de intretinere a devenit act de proprietate.mentionez ca rudele apropiate ale bunicii nu au cerut taxa de succesiune. au ele vreun drept?si daca DA,cum putem imparti casa?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:54, 5 Aprilie 2011
cu ce drept sa ceara rudele bunicii taxa de succesiune, sunt cumva notari???:))
cand se imparte un bun, se tine seama de aportul adus de fiecare dintre soti, la achizitionarea lui...pot fi si 6 copii... cu exceptia faptului cand sotia are copiii de crescut si nu are nici o alta casa, iar fostul sot continua sa ceara sa-i fie atribuit imobilul in natura desi el mai detine si alte case/casa. acesta ar fi un caz in care s-ar tine cont si de copii la atribuirea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul ionela isare ionela isare m-am casatorit acum 15 ani.imediat dupa casatorie,bunica mea,in shimbul intretinerii ei pana la moarte,ne-a lasat,mie si sotiei o casa batraneasca si 1000mp ... (vezi toată discuția)
Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune - intrebari cata912003 cata912003 1. Bunicul si bunica s-au casatorit in anul 1946 si aveau 5000mp, teren care apartinea strabunicului, si pe care exista o casa. 2. Dupa moartea strabunicului, ... (vezi toată discuția)