Buna, ma numesc Alexandra, si am o prietena care lucreaza in cadrul Ministerul Internelor si Reformei Administrative. A vrut sa se mute prin transfer la o alta unitate si nu i s-a acordat trensferul. In cazul in care isi va da demisia din cadrul MIRA o intereseaza daca conducerea unitatii poate sa ii scrie pe demisie ca nu sunt de acord si astfel sa nu poata pleca. Stiu ca angajatii MIRA se conduc dupa Statutul Politistului si nu dupa Codul Muncii. Multumesc anticipat.
Cadrelor active din MIRA le sunt aplicabile prevederile Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului coroborate cu cele ale Legii nr.188/1999 prinvind Statutul functionarilor publici.
Raporturile de serviciu ale poliţistului pot înceta prin demisie. Demisia este un act unilateral de incetare a raporturilor de serviciu.
Functionarul public poate sa comunice incetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificata in scris persoanei care are competenta legala de numire in functia publica. Demisia nu trebuie motivata si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare.
luni 16 iunie mi-am dat demisia am semnat acele acte si ar trebuii k in data de 30 iunie s se termine preavizul
problema ar fii ca eu trebuie sa fiu la celalalt loc de munca de luni pentru ca se deschide pe data de 26 si trebuie sa aranjam marfa sa ne ocupam intr-un fel de magazin si vreau s stau doar saptamana asta in preaviz si de sapt viit s nu mai vin pana pe data de 30. la acea data s vin normal ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
am vorbit si cu managera firmei si mi-a spus ca nu se poate sa nu8 vin acele 15 zile,dar cgiar nu am cum s vin ca altfel veneam deci nu era nici un fel de problema.as vrea s stiu ce s-ar putea intampla daca fac ceea ce am zis...e ca si cum ar fii o absenta nemotivata....va rog s imi raspundeti repede,daca se poate s nu imi dea cartea de munca,sau sa o blocheze cumva sau nu stiu sa se intample ceva mai grav.
va multumesc
La încetarea activităţii, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate înscrierile la zi. Angajatorul nu poate conditiona eliberarea carnetului de munca de o anumita obligatie a dvs fata de angajator.
In caz de neprezentare la serviciu in perioada preavizului, angajtorul va poate desface contractul de munca pentru absente nemotivate.
Demisia
daninha
Buna, ma numesc Alexandra, si am o prietena care lucreaza in cadrul Ministerul Internelor si Reformei Administrative. A vrut sa se mute prin transfer la o alta ... (vezi toată discuția)