avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare adoptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare adoptie

se poate renunta la actul de adoptie dupa decesul adoptatorului conform codului civil din ani 1950......1960 adoptatul fiind major.
cu multumiri
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 17:11, 6 Aprilie 2011
Daca "adaptorul" a decedat asta nu inseamna ca altcineva poate sa puna in discutie o hotarare judecatoreasca prin care s-a incuviintat adoptia! Chiar daca persoana adoptata este majora, este mostenitorul de drept si de fapt al persoanei decedate care a consimtit sa-l adopte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am 17 ani iar în 6 luni fac 18, tatăl meu vitreg ... CristinaDobre1518 CristinaDobre1518 Buna ziua! Am 17 ani iar în 6 luni fac 18, tatăl meu vitreg a murit acum 2 saptamani. Am discutat cu părinți mei si nu vor sa faca nimic pentru averea lui. ... (vezi toată discuția)
Certificat calitate de mostenitor deces inainte de 1950 - ptr oug 10/2013 acpsov acpsov Buna ziua, in baza OUG 10/2013, ce completeaza (nu comentez...) L 290/2003, trebuie sa depun un certificat de calitate de mostenitor in urma tatalui mort in ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare mostenire eugen05 eugen05 Buna ziua, Am cumparat un teren pe care se afla un imobil demolabil. Cei de la care l-am cumparat (numiti X), l-au cumparat la randul lor de la un mandatar ... (vezi toată discuția)