avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit de nevoi personale fara asigurare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit de nevoi personale fara asigurare

Buna ziua.As dorii si eu un sfat in legatura cu urmatorul caz.In luna iulie 2006, tatal meu s- a imprumutat la banca de aproximativ 10 000 euro.Creditul este de nevoi personale, in contract numai el este imputernicitul, nu exista co-creditor, nici girant si nici macar garant ipotecar.Banca nu a facut nici o asigurare de viata sau vreo polita in caz de deces.Anul acesta, in februarie, tatal meu a decedat.Creditul trebuie platit pana in anul 2012 si problema este ca nu avem venituri pentru a putea continua plata creditului,deoarece tatal avea venituri suficiente atat pentru acoperirea ratei lunare a creditului, cat si a cheltuielilor de intretinere .Atat casa ,cat si pamantul care -l detinem este mostenirea mamei(in viata) dupa urma parintilor ei si tatal meu avea pe numele lui doar doua masini.Suntem somati si intimidati atat telefonic, cat si in scris pentru a prelua creditul pe numele mamei.Ce putem face in conditiile astea si daca cumva se poate sa pierdem masinile.Banca a precizat printr-o notificare adresata noua, ca ei si-au respectat conditiile contractuale, cat si cerintele legale in vigoare si ca mama ar fi buna de plata deoarece in cazul decesului sotului, sotia supravietuitoare are obligatia de a achita datoria acestuia in conformitate cu prevederile Codului Familiei, unde specifica Art. 32, lit. b si c din Codul Familiei, dar deoarece mama nu si- a pus semnatura pe acest contract de credit, inseamna ca nu ii poate fi opozabil asa cum prevede art. 969 din Cod Civil.
Ce am putea face in conditiile astea si la ce ne putem astepta din partea bancii. Va rog sa ne ajutati cu un sfat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 09:47, 6 Aprilie 2011
din partea bancii nu va puteti astepta decat la notificari, somatii...etc...in rest nu cred ca trebuie sa va faceti griji.....
in timp de 6 luni de la deces , dati o declaratie la notar ca acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar, astfel banca va putea executa silit doar in limita activului pe care il mosteniti.
in privinta masinilor, daca au fost cumparate inainte de casatorie, banca le va putea executa pe amandoua, daca sunt bunuri comune cu mama, numai una eventual, poate fi executata silit.
e important ca mama sa nu cedeze si sa nu recunoasca o datorie fata de banca. daca o actioneaza in judecata, va avea nevoie de avocat
As completa doar ca banca nu poate executa decat jumatate din valoarea masinilor, atat cat este mostenirea lasata de tata.
In ceea ce priveste afirmatiile bancii privind faptul ca respectiva datorie este comuna, ei nu pot decat sa o actioneze pe sotie in Instanta, mama dvs trebuind sa se apare aducand dovezi ca defunctul a cheltuit banii in interes propriu si nu pentru nevoile obisnuite ale casatoriei. Nu cred ca e greu sa gasesti 2 martori care sa sustina asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit in caz de deces flaviu.flaviu flaviu.flaviu In cazul in care titularul unui contract de credit inceteaza din viata, iar contractul de credit este incheiat fara garantie si fara giranti, banca se poate ... (vezi toată discuția)