avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INTREPINDERE INDIVIDUALA - CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INTREPINDERE INDIVIDUALA - CONCEDIU INGRIJIRE COPIL

As avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste o Intreprindere individuala.
O intreprinzatoare, care are si o angajata, peste vreo 4 luni urmeaza sa devina mamica, deci sa intre in concediu de matermitate si apoi de ingrijirea copilului.
Intreprinderea individuala poate functiona in aceasta perioada cu angajata pe care o are? Ma refer la perioada de 1 sau 2 ani cat timp este in concediul pentru ingrijirea copilului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mia7 , utilizator 11:29, 6 Aprilie 2011
Intreprinderea Individuala poate functiona in continuare si poate angaja alta persoana pe perioadele concediului de maternitate si de crestere copil.
MULTUMESC!
D-nul David, d-na Mia spune ca femeia X, are o II. Femeia X urmeaza sa nasca, trebuie sa suspende activitatea II-ului ca sa poata intra in concediu de ingrijire copil?!?
D-na Mia, din cate stiu CIC este incompatibil cu obtinerea de alte venituri ...
Da, asa este dl. Popu, eu intelesesem (nu am fost atent) ca salariata intra in concediu de maternitate si crestere copil. Scuze!
si eu presupuneam ca nu poate functiona I.I. daca "intreprinzatoarea " este in C.I.C. dar voiam si o alta parere parere.
Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu creștere copil Ioana206 Ioana206 Buna ziua! Pe 5 octombrie 2019 copilul meu implineste 2 ani. Am înțeles că eu trebuie sa revin la locul de munca cu cel puțin 60 de zile pentru a beneficia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic- somaj tehnic saccontala saccontala Buna ziua, Ma numesc Daniela Bularda si incepand cu data de 15 februarie 2009 sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. Copilul s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Preluare concediu ingrijire copil de la mama popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, In situatia in care mama a optat deja pentru concediu de ingrijire copil si a depus si inregistrat deja dosarul, dar intre timp tatal ramane fara ... (vezi toată discuția)