avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale corespondenta electronica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

corespondenta electronica

Salutare

Am si eu nevoie de ajutor. In ce context poate fi divulgata corespondenta electronica intre o societate comerciala si un (posibil) client si cine are dreptul sa o divulge?

Va multumesc anticipat.

Petrescu Mircea
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 19:30, 18 Iunie 2008
in caz de cercetare penala, cand exista indiciile savarsirii vreunei infractiuni sau cand partile au un litigiu de natura civila in instanta si doresc sa sustina actiunea prin acea corespondenta.
in alte situatii trebuie pastrata confidentialitatea acelor mesaje.
si daca un colaborator/client sau chiar potential client le divulga fara acordul meu/nostru?
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2008
mygmc, utilizator
ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog?
mygmc a scris:

Salutare

Am si eu nevoie de ajutor. In ce context poate fi divulgata corespondenta electronica intre o societate comerciala si un (posibil) client si cine are dreptul sa o divulge?

Va multumesc anticipat.

Petrescu Mircea

practic informatia poate fi divulgata in orice context :) insa daca se respecta conditiile contractuale cu privire la confidentialitatea acestor date. Cu privire la angajati clauza de confidentialitate se stabileste prin CIM si ROI unde acolo puteti prevedea si sanctiuni, clauze cu privire la despagubiri in functie de prejudiciile produse. Cu privire la clienti clauza se poate insera in contractele de colaborare sau alte tipuri de contracte pe care le incheiati. Daca aceste "scurgeri" de informatii v-au adus prejudicii pe care le puteti dovedi puteti actiona in instanta persoanele pe care le considerati vinovate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate mihaiu mihaiu Buna seara, mi-am schimbat locul de munca. Dupa cca 4 luni de la aceasta am avut surpriza sa primesc o instintare ( trimisa cu confirmare de primire ) cum ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale utilizator86 utilizator86 Angajatorul ma pune sa semnez din nou un nou angajament. Vi-l redau si as dori sa-mi spuneti daca in caz ca incetez ulterior activitatea la el ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate valabil dupa semnarea cim? mihaistefan22 mihaistefan22 Buna, Am semnat cu contract standard de confidentialitate (model luat de pe internet) ulterior semnarii contractului de munca. In contractul de munca nu ... (vezi toată discuția)