avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cote partaj mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cote partaj mostenire

x a decedat, nu a avut copii doar o sora si un frate ambii decedati. Sora a avut un fiu si fratele 3 fii. Cum se imparte la nepoti bunurile ramase dupa x.
Presupunand ca nu a avut parinti si nici sot supravietuitor, copilul sorei dobandeste jumatate (3/6), iar copiii fratelui dobandesc impreuna cealalta jumatate (cate 1/6 fiecare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dumbogdan_16 dumbogdan_16 Bunaziua, am si eu o nelamurire.Trebuie sa ma prezint la o succesiune la care o batrana a decedat fiind sora cu mama mea .Batrana a avut o sora si un ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in urma decesului fratelui si sotiei acestuia,fara copii larat larat Fratele meu si sotia acestuia au decedat impreuna intr-un accident.Nu au avut copii. Cum se vor imparti veniturile rezultate din vinderea unui imobil ce le-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)