avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce articol pot invoca daca am castigat procesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce articol pot invoca daca am castigat procesul definitiv si irevocabil iar acum am actiune ptr aceleaasi motive

In anul 2005 am avut o actiune civila ptr rezolutiune contract de intretinere pe care l-am castigat.In ultimul paragraf scrie :
Sentita civila din 05.02.2007
" Cu materialul probator folosit paratii au facut dovada contrara a celor mentionate de reclamanta, ca cele mentionate de acestea nu corespund realitatii, motiv ptentru care instanta constata neintemeiata actiunea si pe cale de consecinta urmeaza a fi respinsa."

Urmeaza recursul si in 04.10.2007 se da Decizia civila in care scrie:
" Examinand motivele de recurs si raportat cu sentinta atacata, precum si fata de actele si lucrarile de la dosar, Tribunalul constata nefondat recursul.
..........................
Din acte si lucrarile de la dosar reiese ca recurenta reclamanta a fost oarecum influentata in atitudinea sa de o alta persoana care are interes sa desfiinteze contractul de intretinere.
In cauza insa nu s-a dovedit in mod cert, indubitabil ca intimatii parati nu si-au respectat obligtiile de intretinere.
..........................

Respingerecursul formulat de recurenta -reclamanta.
Irevocabila.

Anul trecut in luna septembrie primesc iarasi actiune civila pentru rezolutiune contract de intretinere prin care arata ca prin sentinta civila din 05.02.2007, irevocabila prin respingerea recursului prin decizia 04.10.2007actiunea reclamantei a fost respinsa intrand in puterea lucrului judecat ca reclamanta este aceea care refuza sa primeasca intretinerea sub forma hranei si a imbracamintei.
In noua actiune in rezolutiune promovata nu ne vom referi la starea defapt ce a facut obiectul judecatii anterioare; sa probat anterior ca paratii si-au executat aceste obligatii pana la data sesizarii instantei in anul 2005
Insa, cum obligatia de intretinere este continua, paratii sunt indatorati de contract sa presteze intretinere in continuare, atat in cursul procedurii judiciare cat si ulterior si saaiba o atitudine fata de intretinut compatibila cu obligatiilece le revin.
In speta ,la .05.2007reclamanta a fost lovita de catre parat care i-a produs leziuni vindecabile in8-9 ingrijiri meidcale Pentru aceasta fapta reclamanta a depus plangere la politie, dosarul care a primit nr...../P/2007fiind pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria....
La 30.03.2006 reclamanta se adreseaza iar politiei in legatura cu comportamentul violent al celorcu care locuieste si care erau datori sa o intretina cu consecinta ca " numiti .....au fost invitati la sectia nr... Politie unde li s-au luat angajamente scrise cu privire la modul de comportare fata de reclamanta, vecini si societate."
Separat de pozitia de desconsiderare dovedita de actele ce confirma afirmatiile de mai sus, paratii au incetat sa mai plateasca apa, lumina si caldura catre Asociatia deProprietari inca din februarie 2008."

Intrebare:
In primul rand 2006 nu se putea adresaiar politiei deoarece este inainte de 2007.
Data la care a facut plangerea este in timpul procesului si aceste acte au facut parte din proces. Am si copiile dosarului respectiv in care pot arata ca nu este exact cum sustine mai ales ca si-au retras si plangerea.
In 2007 in timpul recursului aceasta a depus la politie o reclamatie prin carea scris ca i-am produs leziuni vindecabile de8-9 zile, dosarul fiind trimis la Parchet. Toate aceste acte au fost date instantei in timpul recursului.
Desi din decizia definitiva reiese ca acestea au fost depuse, se incearca din nou cu aceleasi acte sa introduca actiune civila.Acum am si rezolutiunea de la plangerea penala in care scrie ca reclamanta si-a retras plangerea si nu mai sunt urmarit penal.
Din actele pe care le am pot demonstra ca am platit integral izolarea blocului in aceasta perioada, diferite plati in 2009 in valoare de 1200 lei, in martie 2010 am achitat o suma de 2500 lei la intretinere,iar in octombrie 2010 am achitat integral restul de datorie pe care o aveam la asociatie iar de atunci sunt la zi in fiecare luna.
Ce articol din lege as putea invoca deoarece actele au fost depuse in timpul procesului si al recursului fiind aratate mai sus.
Pot cere sa nu admita actiunea ?
In cauza civila ,introduceti rezolutia pronuntata de procuror
Trebuie sa scriu inaintare ,sau acum cand am termenul pot spune direct judecatorului, mai ales ca sunt atasate si deciziile definitive. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cuziamusia cuziamusia Se poate face apel la sentinta care acorda o majorare a pensiei de intretinere si care a ramas definitiva in urma respingerii recursului la data de ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract/cai de atac tudorioan tudorioan Reclamantului i se admite cererea de rezolutiune a unui antecontract! Paratul primeste sentinta acasa cu mentiunea \"cu apel in 15 zile de la comunicare\". ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar/iesire din indiviziune mary6 mary6 Buna. Pt a intelege speta va expun situatia de fapt. In anul 2004 unul din mostenitori a depus la instanta cerere de iesire din indiviziune privind suprafetele ... (vezi toată discuția)