avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperari contravaloare reparatii de la firma de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperari contravaloare reparatii de la firma de asigurare

O societate care are ca obiect de activuitate "service auto", poate solicita in instanta despagubire pentru reparatiile autoturismelor clientilor, de la firmele de asigurari la care acestia sunt asigurati, atata vreme cat firma de asigurare si-a dat acceptul de plata???
Ceea ce spuneti, stimate utilizator floare_de colt, este de bun simt si ar fi bine sa se si intampla in practica. Inteleg astfel ca replici de genul "ce accept de plata?, noi nu avem conventie de colaborare, deci nu sunutem obligati sa va comunicam nici un accept de plata" practicat de unii dintre asiguratori reprezinta de fapt un abuz. M-ar interesa, pt a contracara replici de genul asta, care este temeiul juridic (daca exista unul) pe care il pot invoca ori cu care "ii pot scoate ochii " celui care se foloseste de astfel de subterfugii (al caror scop este, probabil, acela de a atrage cat mai multe service-uri sa semneze cu ei, in termene impuse de ei, pt ca apoi sa le impuna tot felul de conditii nu intotdeauna avantajoase pt service-uri). Mentionez ca in legislatia pe care am cautat-o eu pt acest domeniu nu e prevazuta o astfel de obligativitate, pt situatia in care nu exista contract intre asigurator si service.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Cristina I., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat de firma de asigurari- refuz accept de plata la casco caradis caradis Buna seara. Ma confrunt cu o problema deosebita si as dori un sfat daca se poate. Am avut doua evenimente rutiere in decurs de doua saptamani. In primul eu am ... (vezi toată discuția)
Cum isi poate service-ul recupera banii de la asigurator cand acesta din urma taie orice cale de comunicare si incalca orice prevedere a legislatiei in vigoare Cristina I. Cristina I. Buna dimineata, stimati utilizatori/vizitatori. Doresc sa aduc in atentia dumneavoastra urmatoarea situatie, asteptand totodata si sugestii despre cum ar ... (vezi toată discuția)
Beneficiar al unul contract - obligatii? alina_b alina_b Am avut o dauna Casco pt care am ridicat de la Soc de Asigurare, avizul de repratie. Dauana a fost in 26 in 2004, eu urmanad ca in termen de 2 ani sa repar ... (vezi toată discuția)