avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de vanzare cumparare

Buna ziua,

Am vandut acum 3 ani un apartament insa mai aveam de primit o diferenta de 10.000 euro, pe care trebuia sa o incasez in cel mult 6 luni.

Nu i-am primit nici acum. Ma tot plimba.

Se mai poate anula contractul de vanzare? Si daca da, actiunea merge mai departe chiar daca in timpul procesului vine cu banii?

Pt ca nu vreau sa incep cheltuielile cu un proces ca apoi sa imi aduca banii.

Ce e de facut?

Marius

Cel mai recent răspuns: page , utilizator 17:05, 6 Aprilie 2011
Am uitat sa mentionez ca este clauza in contractul de vanzare cumparare ca mai are sa imi achite suma de 10.000 euro
Aveti grija sa nu treaca mai mult de 3 ani de la scadenta obligatiei de plata a restului de pret.
Nu puteti cere anularea contractului-dar puteti cere executarea silita a imobilului in temeiul contractului de vanzare-cumparare ce constata o creanta certa lichida si exigibila si care reprezinta titlu executoriu.
Are dreptate colegul ,sa nu depaseasca cei 3 ani de prescriptie de la data scadentei dif. de pret respectiv 6 luni de la incheierea. contr.plus 3 ani ,inlauntru caruia sunteti in termen
Puteti cere executarea silita sau rezolutiunea contr.pr. neplata partiala a pretului ,instanta poate da un termen cumparatorului pt.plata salvand contractul.Rezolutiunea are drept efect desf. retroactiva a v-c cu efectul repunerii partilor in sit. anterioara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare ue JParice JParice Speta: Din luna martie 2005 persoana X se aflata in proces penal in Spania.Persoana X este judecata in stare de libertate si in 2006 i se ridica interdictia ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare Costinel 01 Costinel 01 Am vindut un apartment in rate iar cumparatori nu isi achita ratele. In trei luni nu a depus nimic in cont. Ii pot da afara. (vezi toată discuția)
Executarea prestatilor datorate, in tot cursul procesului inclusiv in recurs mira08 mira08 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema. Se cere rezolutiunea unui contract de vanzare cumparare pentru neplata pretului. Plata pretului se poate face ... (vezi toată discuția)