avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... HELP in legatura cu un furt de la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

HELP in legatura cu un furt de la locul de munca

Buna ziua, ma numesc Cristian si sunt intr-o mare belea pentru ca am fost un bouuuuu. Sa va explic ce s-a intamplat. Impreuna cu inca 4 persoane am sustras de la locul nostru de munca 6 perechi de adidasi ( lucram la REAL hypermarket ) am fost prinsi 3 dintre noi jos in parcare in timp ce incarcam adidasi la mine in scuter de catre o sefa de departament. Am fost apoi si am dat in magazin nota explicativa despre ce si cum s-a intamplat. Politia nu a fost chemata si nu am declarat la politie nimik. In nota explicativa am scris totul adika adevarul. Mi s-a spus ca ma aleg doar cu demisia si atata tot.
Am fost peste 2 zile de la incident inapoi la munca sa imi dau demisia apoi am fost chemat peste 1 saptamana la o convocare. Am fost si mi s-a spus ca ma aleg cu litera A plus cazier si dosar penal ca cica au facut plangere la politie dar eu nu am fost la nici o circa nimik.( Practic eu am asteptat sa aduca ei marfa jos ei au scoso din magazin eu doar asteptam jos complice oricum.) IN fine treaba acum este cam nasoala ma poate ajuta cineva cu un sfat ca trebuie maine sa ma duc sa semnez niste acte cica si eu nu stiu ce inseamna dosar penal .... pot oare sa scap sa nu am probleme VA rog frumos .... MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: G_Shobo , utilizator 11:48, 2 Iulie 2008
da dar eu miau spus astazi cand am fost la convocarea lor ca o sa ma aleg cu litera A pe cart de munca si cu cazier pe 7 ani si cu dosar penal ca cica au facut plangere la politie dar la mine nu a venit la usa nici un politist si nici nu am fost chemat la vreo circa. de ce miau spus astea dupa o saptamana de zile si ce acte vor sa semnez eu maine?? ca eu doar vroiam sami dau demisia... va multumesc mult pentru raspunsuri
Pentru moment v-ati ales cu o suspendare a contrcatului individual de munca pe o durata de cel mult 10 zile lucratoare.
Este posibil sa vi se desfaca contractul individual de munca in temiul art.61 lit.a din Codul muncii.
Cand mergeti maine la ei, incercati sa va depuneti demisia. Daca tot vor sa va desfaca contractul de munca, poate accepta incetarea lui prim demisie.
Referitor la dosarul penal, cred ca trebuie sa mai asteptati pana sunteti citat la politie pentru a da declaratie despre fapta savarsita.
va multumesc mult pentru sfat si voi reveni si maine ... sper sa iasa bine multumesccccc
ok am revenit. Spuneti-mi va rog daca nu am mai primit nici o veste de la cei care trebuiau sa ma sune sa vin sa semnez nu stiu ce acte .... la ce sa ma astept va rog? sau ce sa fac??? multumesc
Este posibil sa nu va mai chem sa semnati acele acte , ci cred ca o sa va trimita decizia de incetare a contractului individual de munca.
In legatura cu plangerea depusa la politie ...parerea mea este ca nu au facut asa ceva;)

Alte discuții în legătură

Concediere lilianaG lilianaG ptr desfacere CIM ptr abateri grave ~~daca sunt sint asociat unic si administrator ce document trebuie sa prezint la ITM ptr desfacere fara preaviz? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Cercetare prealabila anca_diana anca_diana in cazul in care in notificarea pt cercetare prealabila nu a fost specificat obiectul...( adica am fost chemat pt discutii fara sa stiu ce anume vom ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara zpavel_alia zpavel_alia Un gestionar lipseste nemotivat incepnad cu data de 11 februarie. In data de 18 februarie i se trimite convocare, urmand ca acesta sa se prezinte la cercetare ... (vezi toată discuția)