avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint

buna,

va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa fie fericit. Am incercat o perioada de 3 luni in tara de conciliere dar nu am reusit. Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri imobile. In martie 2008 am venit la sora mea in Spania unde momentan muncesc. Acum 3 sapt el ma anuntat prin mess ca vrea sa divorteze si inainteaza el divort. Am incercat sa trec peste asta... dar vreau sa stiu cum trebuie sa procedez eu fara sa fac drumuri de spania romania....se poate rezolva doar prin acte trimise? trebuie neaparat sa merg in tara? nu stiu nimic despre divorturi......daca ma poate ajuta cineva.......

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anaxorz , utilizator 10:42, 11 Iunie 2010
lauracontra a scris:

multumesc mult, cererea de divort o va intenta el, deci nu este obligatoriu sa ma prezint si eu nu? divortul este de comun acord si nu am pretentii la nimic. Eu ce trebuie sa fac? sa merg aici la un notar pt procura? imi trebuie neaparat avocat?




Daca vreti sa divortati prin acord fara culpa( daca nu aveti copii minori) va trebuie neaparat avocat.
Daca vreti sa divortati din vina dvs exclusiva nu va trebuie avocat si nici nu trebuie sa va prezentati.
Daca vreti sa divortati repede va trebuie avocat si dvs.El va trebui sa va citeze si daca sunteti in Spania si instanta afla va dura ceva timp (daca nu veti avea avocat).

avocat Claudiu Lascoschi
Buna,

multumesc pt raspuns,
nu vom divorta din vina exclusiva a nici unuia, deci varianta 2 e exclusa din start.
Deci din ambele variante (1 si 3) care au ramas inteleg ca am nevoie oricum de avocat.
Mentionez ca divortam de comun acord fara alte implicatii(nu am pretentia la nici un bun comun dobandit in timpul casatoriei, nu vreau nimic). O sa dovedesc cu acte ca sunt plecata din tara normal. Intebarea mea este daca exista vreo varianta ca eu sa nu merg in tara pt asta si daca imi trebuie obligatoriu avocat? Deocamdata sunt aici de aproape 3 luni si nu dispun financiar de bani suficienti pt.aceste situatii neprevazute. In cazul in care am nevoie de avocat va trebui sa merg in tara sa gasesc sau pot face asta si din Spania?

Va multumesc
Va trebui sa aveti avocat care sa va reprezinte la proces daca divortati prin acordul partilor.
Nu trebuie sa veniti in tara din Spania pt a va angaja avocat.Exista si alte variante.
Daca divortul se rezolva fara probleme nu va costa asa mult.Se va face numai divortul fara partaj.
Graba nu este deoarece incepe vacanta judecatoreasca.

avocat Claudiu Lascoschi
Da' de ce-i trebuie avocat ca sa divorteze prin acord? de ce nu poate prin mandatar? :O Exact, de ce?
Ca judele intreaba partea personal sau prin mandatar: de acord? Da, de acord. Punct si gata. S-a terminat divortul.
Doar ca procura trebuie facuta bine, sa nu fie dubiu ca mandatarul e imputernicit sa dea consimtamantul.

In plus, nici procedura nu trebuie sa fie lunga, el depune actiune si scrie la final ca adresa mentionata pentru parata e adresa ultimului domiciliu comun, ca ea e in strainatate si nu stie unde si ca va face demersuri pana la primul termen sa o afle. Daca e prin culpa comuna.
Vine mandatarul la termen, partile declara ca s-a aflat de la parinti domiciliul, uite mandatarul cu procura, alege domiciliu in tara. :P
Cred ca puteti divorta fara avocat, insa depinde cat de multe doriti sa intelegeti din proces: daca intampinati un obstacol si lucruri;le nu merg ca la acrte, belea! Caci noi aici va prezentam cea mai rapida si buna solutie, cand totul merge uns. In practica insa uneori... :slap:
Poate-si ia macar el un avocat.
Eu nu am vazut pe nimeni sa divorteze prin mandatar neavocat.
Eu stiu ca mandatarul neavocat nu are dreptul de a pune concluzii si ma intreb daca nu cumva acesta este motivul pentru care oamenii platesc avocatii ca sa ii reprezinte.Pt ca nu vad de ce ar mai plati altfel un avocat.:P

Alte discuții în legătură

Divort adela_pacurariu adela_pacurariu Buna seara! Sunt casatorita de 4 ani si in momentul de fata traiesc impreuna cu sotul meu in Spania. Din cauza neintelegerilor dintre noi, am decis sa pun ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)