avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint

buna,

va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa fie fericit. Am incercat o perioada de 3 luni in tara de conciliere dar nu am reusit. Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri imobile. In martie 2008 am venit la sora mea in Spania unde momentan muncesc. Acum 3 sapt el ma anuntat prin mess ca vrea sa divorteze si inainteaza el divort. Am incercat sa trec peste asta... dar vreau sa stiu cum trebuie sa procedez eu fara sa fac drumuri de spania romania....se poate rezolva doar prin acte trimise? trebuie neaparat sa merg in tara? nu stiu nimic despre divorturi......daca ma poate ajuta cineva.......

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anaxorz , utilizator 10:42, 11 Iunie 2010
BALDY a scris:

In practica se intampla cam asa: O parte investeste instanta cu cererea de desfacere a casatoriei dupa care una din parti nu se prezinta. Dupa 3 termene consecutive la care una dintre parti nu s-a prezentat se pronunta hotararea de divort.


In practica ...din care tara?

Nu prea imi place sa rascolesc mesaje vechi, dar nici n-as vrea sa ramana legende de-astea pe forum. (daca tot am dat peste ea din intamplare). Pentru ca maine se duce omul la avocat si zice: cum dom'ne n-ai auzit ... ca asa se practica.
Nu. La noi se practica (si scrie limpede in codul de procedura civila) respingerea cererii de divort daca reclamantul nu se prezinta si se prezinta numai paratul. Daca paratul nu vrea sa se prezinte, e treaba lui si divortul se poate pronunta si fara prezenta lui, dupa ce reclamantul administreaza probe din care rezulta ca nu mai e posibila continuarea casatoriei. Nu se pronunta nici un divort doar prin ... trecerea timpului
Angajaeza-ti un mandatar avocat, aparator ales in tara, si faci ce-ti cere el:
Ii trimiti procura speciala, onorariul in in tara prin cont sau prin mijloacele de transfer cunoscute , iar el o sa-si faca datoria in dosar fara ca sa fii nevoita sa te prezinti.
Poti comunica cu avocatul tau din Romania ( indiferent pe cine alegi) si cu sigurata te va informa cu exactitate cu evolueaza procesul si iti va obtine hotararea judecatoreasca urmand sa intri in posesia ei prin diligentele acestuia.
oricum te va costa mult mai onorabil ca nervi timp si bani pierduti pe drumuri pentru un simplu proces de divort pe care oricum il vrei admis in lipsa ta din tara.
Deja poti sa te consideri divortata
daca iti angajezi un avocat pe care il cunositi si in care ai incredere.
Orice avocat din Romania iti poate rezolva cu eficienta aceste solicitari !
Av Anghelus Ion Gabriel

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu in cazul in care eu si sotul suntem de acord sa divortam, si suntem salariati , trebuie sa aducem ambii adeverinta de venit sau doar unul din noi?

Va multumesc
O zi buna
lauracontra a scris:

multumesc mult, cererea de divort o va intenta el, deci nu este obligatoriu sa ma prezint si eu nu? divortul este de comun acord si nu am pretentii la nimic. Eu ce trebuie sa fac? sa merg aici la un notar pt procura? imi trebuie neaparat avocat?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort adela_pacurariu adela_pacurariu Buna seara! Sunt casatorita de 4 ani si in momentul de fata traiesc impreuna cu sotul meu in Spania. Din cauza neintelegerilor dintre noi, am decis sa pun ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)