avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... greva legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

greva legala

Am cistigat proces in instanta definitiva,irevocabila si executorie privind un CCM pe ramura transport public:sporul de sambata,duminica 100% si alte sporuri.Directorul nu vrea sa aplice sporurile de S,D 100% motivind cu incapatinare ca nu-i permite primaria sa depaseasca fondul de salar si legea bugetelor 79/.....?pe 2011.Dar o adresa de la primarie scria ca poate sa acorde o crestere salariala nu mai mare de rata inflatiei(5,2%) semenata de primar si dir. ec., pe care nu e aplicat pe 2011.Am facut o notificare pt. nerespectarea HJ. catre conducere, urmand proces penal. 1)Daca ma duc la EXEC.JUDECATORESC ce masuri poate lua impotriva conduceri.2)Pot declansa greva legala pt nerespectarea HJ? facind sesizare catre directia de munca pt ca consider un conflict de drepturi. Ce sfaturi,propuneri,pasi pe care trebuie sa fac pt a obliga conducerea respectrea HJ. sau PT GREVA LEGALA. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 06:42, 7 Aprilie 2011
1-executorul judecatoresc va pune poprire pe conturile firmei si va asigura aplicarea sentintei
2-nu printr-o greva se va pune in aplicare hotararea judecatoreasca
Ati facut tot ce era legal pentru aplicarea sentintei: cerere in baza art.277 din Codul muncii si actiune penala, dupa cere urmeaza apelarea la un executor judfecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respect o lege si incalc alta, cum sa procedez? pirina pirina Am o mare nelamurire: In anul 2010 am fost dati in judecata (institutia) pentru neaplicarea unei legi de marire a salariilor in perioada 2008-dec 2009. ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca avram.razvanalex avram.razvanalex Buna ziua.Am si eu niste nelamuriri in legatura cu sanctiunile ce se pot aplica pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Am castigat procesul si ... (vezi toată discuția)
Mijloace de a determina o persoana sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie? mn_ioan mn_ioan Buna ziua.Lucrez in invatamant,sunt in posesia unei HJ defintiva a Curtii de Apel Cluj din 2015 impotriva Primariei pentru taierea drepturilor de deplasare ... (vezi toată discuția)