avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tranzactii imobiliare in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tranzactii imobiliare in timpul divortului

Buna ziua

Tocmai am depus cererea de divort impreuna cu sotul meu. E vorba de un divort amiabil cu un copil minor, iar atasata cererii avem si un contract de mediere.
Am in proprietate un imobil mostenit inaintea casatoriei si intentionez sa ma mut.
Avand in vedere ca divortul dureaza parca o vesnicie, nu pot astepta sentinta judecatoreasca pentru a putea face tranzactiile cu statutul de necasatorita. Intrebarea mea este, in conditiile in care nu sunt inca divortata, cum pot cumpara un nou imobil fara riscul de a avea surprize neplacute pe viitor?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:13, 6 Aprilie 2011
Nu mai puteti astepta? avand in vedere faptul ca urmeaza un divort amiabil, ar trebui sa se termine intr-un termen rezonabil
Altfel, oricum, ca regula, bunurile care inlocuiesc bunuri proprii ale unuia dintre soti, devin tot bunuri proprii, totul este sa aveti grija sa faceti mentiunile necesare la inchieerea opratiunilor juridice, pentru a va asigura ca imobilul pe care-l veti achizitiona nu va intra in comunitatea de bunuri devalmasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid alexiastefania alexiastefania As dori sa-mi spuneti care este cea mai rapida si mai putin costisitoare cale de a divorta. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)
Depozite / bani economisiti / bunuri imobile in caz de casatorie tiss25 tiss25 Buna Ziua, Sunt intr-o relatie cu o fata de aproximativ 2 ani de zile si as dori sa stiu ce se intampla cu bunurile personale dinainte de casatorie in cazul ... (vezi toată discuția)