avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asigurare de dovezi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asigurare de dovezi

Se poate cere pe calea Ordonantei Presedintiale actiune pentru asigurarea de dovezi???
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 18:18, 7 Aprilie 2011
daca sunt indeplinite cumulativ cele 2 conditii de admisibilitate a cererii de ordonanta..da! dar e neobisnuit.. personal nu am avut de a face pana acum cu o astfel de situatie si sunt in domeniu din 94
Care sunt cele 2 conditii de admisibilitate??
Multumesc
urgenta si neprejudecarea fondului
Cf art. 235 si urm. C.pr.civ. cererea privind asigurarea dovezilor este o procedura speciala.
Cererea se poate face chiar inainte de inceperea judecatii.
Cererea se depune, inainte de inceperea judecatii, la judecacatoria in circumscriptia careia se afla martorul sau obiectul cercetarii si in timpul judecatii la instanta care judeca fondul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate ordonanta presedintiala in cazul neplatii concediului medical marianna marianna De ce ce este inadmisibila, o cerere pe Ordonanta de Urgenta(pe codul muncii),... privind neplata indemnzitatiei de concediiu medical? (vezi toată discuția)
Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)