avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre inselaciune

O persoana m-a inselat la cumpararea unui produs si mi-a trimis altceva fara valoare.
Am dspus o plangere penala impotriva acestei persoane,iar cand a primit citatia s-a speriat si mi-a trmimis banii.
Ce urmeaza daca eu nu mai vreau sa ma judec acum ca mi-am recuperat prejudiciul ?
Se poate da 18 indice 1 sau se poate scoate dosarul in baza legii 202 ?
Cel mai recent răspuns: ContSters201507 , utilizator 21:43, 7 Aprilie 2011
Comunicati instantei modificarea survenita in atitudinea reclamantului-ulterior emiterii citatiei si instanta va dispune solutie
Daca plangerea dvs se afla in faza de urmarire penala sau este vorba despre un dosar penal aflat in faza de de cercetare judecatoreasca,anuntati organului de urmarire sau judecatorului noua situatie creata,urmand a vi se solicita sa dati declaratie in acest sens
daca v-ati recuperat prejudiciul , chiar daca fapta ramane ,cel ce a savarsit-o are sanse mari sa scape cu 18 indice 1.
atentie insa, chiar daca se retrage plangerea exista posibillitatea ca imacarea partilor sa nu inlature caracterul penal al faptei. insa daca e vb de CITATIE inseamna ca este pe rolul instantei unde puteti renunta de judecata, in conditiile in care erati parte civila in procesul penal, insa asta nu-l exonereaza de efectele legii penale.
Insa din ce relatati dvs banuiesc ca e vb de infractiunea de inselaciune pe art 215 Cp si intr-adevar impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala, insa daca paguba pricinuita s-a recuperat e posibil ca faptei sa ii lipseasca unul dintre elementele constitutive ale infractiunii in baza art 10 lit d) Cpp si atunci punerea in miscare sau execrcitarea actiunii penale este impiedicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea partiala a prejudiciului, poate modifica o decizie penala in calea recursului? Irina S. Irina S. In recursul declarat de inculpat se poate schimba incadrarea juridica data faptei daca se achita partial prejudiciul (din 215 pct. 5 cp in 215 pct 1-4 cp)? ... (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Delapidarea -speta bogdan12 bogdan12 buna ziua, Pana in luna decembrie a anului trecut am lucrat ca agent de vanzari directe la o firma de telecomunicatii. Am facut cerere de incetare a ... (vezi toată discuția)