O persoana m-a inselat la cumpararea unui produs si mi-a trimis altceva fara valoare.
Am dspus o plangere penala impotriva acestei persoane,iar cand a primit citatia s-a speriat si mi-a trmimis banii.
Ce urmeaza daca eu nu mai vreau sa ma judec acum ca mi-am recuperat prejudiciul ?
Se poate da 18 indice 1 sau se poate scoate dosarul in baza legii 202 ?
Daca plangerea dvs se afla in faza de urmarire penala sau este vorba despre un dosar penal aflat in faza de de cercetare judecatoreasca,anuntati organului de urmarire sau judecatorului noua situatie creata,urmand a vi se solicita sa dati declaratie in acest sens
atentie insa, chiar daca se retrage plangerea exista posibillitatea ca imacarea partilor sa nu inlature caracterul penal al faptei. insa daca e vb de CITATIE inseamna ca este pe rolul instantei unde puteti renunta de judecata, in conditiile in care erati parte civila in procesul penal, insa asta nu-l exonereaza de efectele legii penale.
Insa din ce relatati dvs banuiesc ca e vb de infractiunea de inselaciune pe art 215 Cp si intr-adevar impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala, insa daca paguba pricinuita s-a recuperat e posibil ca faptei sa ii lipseasca unul dintre elementele constitutive ale infractiunii in baza art 10 lit d) Cpp si atunci punerea in miscare sau execrcitarea actiunii penale este impiedicata.