avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nota de lichidare

Buna ziua
Am semnat decizia de incetare a contractului de munca pe data de 21 martie cind a inceput si perioada de preaviz, de atunci si pina in prezent nu a venit nimeni din unitate pentru a preda ce aveam pe inventar ( specific ca suntem ultimii 3 angajati ai unitatii). Asi vrea sa stiu ce trebui sa fac si daca angajatorul poate sa conditioneze eliberarea actelor necesare inscrierii la somaj de predarea inventarului sau daca poate sa ma oblige sa vin dupa data de incetare a preavizului pentru predarea inventarului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 8 Aprilie 2011
1. Daca vi s-a inmanat decizia de incetare a CIM dvs. mai stati pana in ultima zi de lucru si apoi va vedeti de treaba.
2. Pana atunci trebuie sa va inmaneze si carnetul de munca (sau adeverinta de vechime) si adeverinta tip pentru somaj.
3. Vorbiti cu angajatorul sa faceti si predarea inventarului pana atunci.
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns dar asi vrea sa stiu cum sa procedam in cazul nostru. Suntem ultimii trei angajati si perioada de preaviz este pe terminate, predarea inventarului, daca ar incepe in acest moment, presupune un timp care depaseste perioada ramasa din preaviz. Angajatorul poate sa ma oblige sa vin dupa data de incetare a preavizului pentru predarea inventarului? Si daca da care sunt conditiile?

1. Pentru asta trebuie sa vorbiti neaparat cu angajatorul in mod serios deoarece trebuie rezolvata problema inventarului. Aveti interesul acesta amandoi: angajator si salariat.
2. Ii spuneti angajatorului ca incepand cu data concedierii nu va veti mai prezenta sa faceti inventarul decat daca va plateste pentru asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de depunere pt ajutorul de somaj..pot pierde somajul?? Christyne Christyne Am si eu o intrebare deoarece ma confrunt cu o mica problema creata de fostul angajator.S-au facut disponibilizari si cartile de munca ni le-au dat abea dupa ... (vezi toată discuția)
Dupa ccc pot beneficia de somaj? vaida valentin vaida valentin buna ziua pe data de 23.09.2010 trebuia sa incep munca dupa ce am stat acasa cei 2 ani de cic,cand am fost la mine la servici sa ma interesez cand incep au ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere colectiva LORYLORY73 LORYLORY73 Buna ziua!In data de 26.01.2011 am fost instiintati printr-o notificare ca suntem propusi ptr disponibilizareintrucat inteprinderea isi restrange ... (vezi toată discuția)